O «Κάπτεν Κερκ» έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που ταξίδεψε στο Διάστημα

Η υποτροχιακή πτήση κράτησε μόλις 11 λεπτά και το σκάφος επέστρεψε με ασφάλεια στη Γη — Στο διαστημόπλοιο επέβαιναν άλλοι τρεις επιβάτες

Ο Ουίλιαμ Σάτνερ, ο ηθοποιός που επί δεκαετίες ενσάρκωνε τον «κυβερνήτη Τζέιμς Ταϊμπέριους Κερκ» στην καλτ σειρά Star Trek και στις ταινίες που ακολούθησαν, έγινε στα 90 του ο γηραιότερος άνθρωπος που έφτασε «με τόλμη εκεί που δεν έχει πάει ποτέ κανείς».

Το αυτοματοποιημένο διαστημόπλοιο New Shepherd της εταιρείας New Origin εκτοξεύτηκε περίπου 10 λεπτά πριν από τις 18.00 σήμερα από μια αγροτική περιοχή, στο δυτικό Τέξας και ξεπέρασε τη Γραμμή Κάρμαν που, σε ύψος 100 χιλιομέτρων από τη Γη, συνιστά το «σύνορο» του διαστήματος.


Στο διαστημόπλοιο επέβαιναν άλλοι τρεις επιβάτες: δύο επιχειρηματίες, που πλήρωσαν για το ταξίδι αυτό και ένα στέλεχος της εταιρείας.



Η υποτροχιακή πτήση κράτησε μόλις 11 λεπτά και το σκάφος επέστρεψε με ασφάλεια στη Γη, με τη βοήθεια τριών αλεξιπτώτων.

Γιατί ο κυβερνήτης Κερκ θέλησε να ταξιδέψει στο διάστημα

«Ακούω να μιλάνε για το διάστημα εδώ και πολύ καιρό, άδραξα την ευκαιρία να το δω ιδίοις όμμασι», είπε ο Σάτνερ σε δελτίο Τύπου της εταιρείας του Τζεφ Μπέζος, «Blue Origin».

Όπως αναφέρει η «Blue Origin», τον Καναδό ηθοποιό συνόδευσε μία εκ των αντιπροέδρων της εταιρείας, η Όντρεϊ Πάουερς, ο Κρις Μπόσουιζεν, πρώην μηχανικός της NΑSA και συνιδρυτής της Planet Labs, μιας αμερικανικής εταιρείας που φωτογραφίζει καθημερινά τη Γη με τη βοήθεια δορυφόρων και ο Γκλεν ντε Βρις, συνιδρυτής της Medidata Solutions, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στα λογισμικά παρακολούθησης κλινικών δοκιμών για τις φαρμακοβιομηχανίες, την οποία εξαγόρασε το 2019 η Dassault Systèmes.

Λίγα λεπτά μετά την εκτόξευση , η κάψουλα διαχωρίστηκε από τον πύραυλο και συνέχισε  το ταξίδι της στο διάστημα με το πλήρωμα να απολαμβάνει μία επική θέα της Γης πριν την είσοδό του στην ατμόσφαιρα για μια ήπια προσγείωση στην έρημο , με τη βοήθεια αλεξίπτωτου. Η συνολική εμπειρία διήρκεσε συνολικά τα 15 λεπτά. Η πτήση θα είναι η δεύτερη επανδρωμένη πτήση της «Blue Origin». Η πρώτη πτήση μετέφερε τέσσερις επιβάτες , ανάμεσά τους και τον ιδρυτή της «Blue Origin», Τζεφ Μπέζος.

Ο άνθρωπος στο Διάστημα

Πρώτος ήταν ο σοβιετικός κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν στις 12 Απριλίου του 1961.

Ακολούθησαν οι ΗΠΑ  στέλνοντας τον Άλαν Σέπαρντ .

Από την έναρξη των διαστημικών πτήσεων, περίπου 600 άνθρωποι ταξίδεψαν στο διάστημα όπως και περίπου 300 ζώα — συμπεριλαμβανομένων ποντικών, σκύλων και πιθήκων , σύμφωνα με στοιχεία της βάσης δεδομένων του διαστημικού ιστότοπου πολυμέσων «Supercluster».

Χρειάστηκε να περάσουν 60 χρόνια για να μπορέσουν τολμηροί δισεκατομμυριούχοι, όπως ο Τζεφ Μπέζος, να ταξιδέψουν ως «τουρίστες του διαστήματος», όπως χαρακτηριστικά γράφει το CNN.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: