Ο κανόνας για το σωστό σοτάρισμα των λαχανικών

Όπως όλοι ξέρουμε, όταν θέλουμε να σοτάρουμε λαχανικά, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τα ρίχνουμε μέσα.

Τόσο απλό. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο χοντρό στο φινίρισμα και πανέτοιμα. Δύσκολο δεν το λες κατά κανέναν τρόπο.

Όλα όμως σε αυτό τον κόσμο έχουν και τα μικρά μυστικά τους. Κι έτσι μπορούμε να έχουμε σοταρισμένα λαχανικά πλούσια σε γεύση και εμφάνιση, αντί για μέτριες καταστάσεις.

Ο κανόνας; Μην παραγεμίζετε το σκεύος. Αυτό μας λέει ο γκουρού της και παλιός αθλητής του τριάθλου Mark Sisson, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη σωστή ετοιμασία των γευμάτων.

Χρησιμοποιήστε ένα πλατύ τηγάνι και σοτάρετε μόνο ένα στρώμα λαχανικών τη φορά, συνιστά. Τα λαχανικά απελευθερώνουν υγρά καθώς μαγειρεύονται, κι έτσι αν βάλουμε πολλά μαζί, θα αρχίζουν να μαγειρεύονται στον ατμό από τα δικά τους υγρά και όχι στο καυτό λάδι.

«Καταλήγοντας σε έναν χυλό λαχανικών, αντί για σοτέ λαχανικά με χρυσό-καφέ χρώμα», παρατηρεί ο Sisson. Το ίδιο, μας λέει, ισχύει και όταν τα ψήνουμε στον …

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: