Ο καιρός σήμερα

Πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα αναμένονται στα ηπειρωτικά την Κυριακή, ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενδέχεται να έχουμε σε Εύβοια, Κυκλάδες, Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ θα υπάρχουν αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Αναλυτικότερα, στα ηπειρωτικά περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν δίνοντας πρόσκαιρες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τοπικούς χαρακτήρα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Παράλληλα σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, ενώ περιορισμένη θα είναι κατά τόπους η ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 15, στη Θεσσαλία από 5 έως 18 βαθμούς, στην Ήπειρο από 2 έως 18, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Πελοπόννησο από 7 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 5 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 6 έως 16 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με ίδιες εντάσεις, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων έως 6 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς με μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν πρόσκαιρα σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αυξηθούν με πιθανότητα παροδικών όμβρων ή πρόσκαιρης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων ή ασθενούς βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς.

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: