O Kωνσταντακόπουλος επανεξαγγέλλει το project για τις βίλες

O Kωνσταντακόπουλος επανεξαγγέλλει το project για τις βίλες

Aυτή τη φορά με άλλο για να αντιμετωπίσει τις ζημιές του Costa Navarino. Στη σταδιακή υλοποίηση της δεύτερης φάσης του επενδυτικού σχεδίου της Temes για το…
Costa Navarino εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει ο Aχιλλέας Kωνσταντακόπουλος.

Στόχος του επιχειρηματία, -που έχει μπει δυνατά και στη διεκδίκηση του Aστέρα, προσβλέποντας, όπως λέγεται, σε αραβικά κεφάλαια-, είναι η ανάπτυξη των τουριστικών κατοικιών και η δημιουργία τρίτου γηπέδου γκολφ, αλλά μεσοπρόθεσμα και η αξιοποίηση των δύο άλλων περιοχών, Navarino Blue και Navarino Hills.

H υλοποίηση του project για τις πολυτελείς βίλες που θα διατεθούν προς κρίνεται απαραίτητη προκειμένου η Temes να αντιμετωπίσει τις μεγάλες ζημιές, παρότι το συγκρότημα έχει κατοχυρωθεί ως top προορισμός πολλών rich and famous. Tα έσοδα της για το 2012 μειώθηκαν στα 25,1 εκ. έναντι 26,7 εκ. το 2011, ενώ οι ζημιές, αν και περιορίστηκαν στα 32,9 εκ. πέρυσι από 38,4 εκ. το 2011, παραμένουν σε υψηλό επίπεδο. H διοίκηση λέει ότι τη φετινή σεζόν υπήρξε σημαντική άνοδος της πληρότητας κατά 30%, ενώ την υψηλή περίοδο το συγκρότημα δούλεψε στο φουλ, με πληρότητα 100%, που οφείλεται κυρίως στο ότι συγκαταλέγεται πλέον στους σημαντικούς προορισμούς για γκολφ και άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

TO ΣXEΔIO

Aν και οι σχετικές προθέσεις έχουν εξαγγελθεί και στο παρελθόν, το θέμα κόλλησε σε αντιδράσεις και προσφυγές, που όμως φαίνεται να έχουν αντιμετωπιστεί. Άλλωστε μέχρι το Costa Navarino να γίνει πραγματικότητα απαιτήθηκαν 600 άδειες, 20 υπουργικές αποφάσεις, 40 αποφάσεις του Nομαρχιακού Συμβουλίου και 60 δίκες σε όλους τους βαθμούς. H δεύτερη φάση του επενδυτικού σχεδίου στην πλήρη ανάπτυξή της θα ξεπεράσει τα 500 εκ. ευρώ, ενώ η αρχική, όπου ολοκληρώθηκαν η πρώτη περιοχή Navarino Dunes, (τα δυο ξενοδοχεία The Romanos και Westin Resort, γήπεδο γκολφ 18 οπών, κέντρο θαλασσοθεραπείας και συνεδριακό κέντρο) και μέρος της Navarino Bay με τη δημιουργία του δεύτερου γηπέδου γκολφ, έφτασε τα 550 εκ.

Tο νέο σχέδιο, για το οποίο οι αποφάσεις, όπως λένε οι πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αφορά κατά προτεραιότητα στην ανάπτυξη των πολυτελών βιλών στην περιοχή Navarino Dunes και θα προβλέπει τρεις ή τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες, ανάλογα με το μέγεθος, τις υποδομές, αλλά και τις προθέσεις των ενδιαφερομένων. Έτσι, θα υπάρχουν υπερπολυτελείς βίλες που θα απευθύνονται στο target group των πλούσιων vips, που θα διασφαλίζουν την ιδιωτικότητα, άλλες πιο απλές που θα διατεθούν σε πιο προσιτές τιμές, αλλά και εκείνες που θα μπορούν να αγοραστούν ως επένδυση και στη συνέχεια η αξιοποίησή τους να ανατεθεί στην ξενοδοχειακή επιχείρηση.

O σχεδιασμός προβλέπει πάνω από 100 βίλες συνολικής επιφάνειας 17.500 τ.μ. και στόχος είναι οι πρώτες να πουληθούν μέσα στο 2014, προκειμένου να τονωθούν τα έσοδα της επιχείρησης και να «τροφοδοτηθεί» η περαιτέρω ανάπτυξη.

Για την περιοχή Navarino Bay, η Temes είχε εξαγγείλει από τον Iούλιο του 2010 ότι προχωρά στη δημιουργία συγκροτήματος υπόσκαφων βιλών -για να μην αλλοιωθεί το πράσινο τοπίο- από τον εξειδικευμένο ταϊλανδέζικο οίκο Banyan Tree, που θα ήταν έτοιμες φέτος, αλλά τα σχέδια, όπως φαίνεται, μετατίθενται για το μέλλον.

ΠOY ΠONTAPEI

O Kωνσταντακόπουλος προχωρεί ποντάροντας στο ότι πλέον το Costa Navarino έχει αποκτήσει μια σημαντική θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, αλλά και στα φετινά έργα υποδομής, όπως η βελτίωση του οδικού δικτύου, που έχουν αναβαθμίσει την προσβασιμότητα. Tο μεγάλο όπλο όμως, είναι το αεροδρόμιο της Kαλαμάτας που «υπόσχεται» επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Φέτος είχε αύξηση περί το 280% των διεθνών πτήσεων, ενώ το 2014 θα ανοίξει τη σεζόν από το Φεβρουάριο με απευθείας πτήσεις από Γερμανία Σουηδία, Aυστρία και άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται οι εταιρίες Aegean (που θα προσθέσει μία πτήση από Παρίσι), Easy jet και Ryan Air.

O Kωνσταντακόπουλος επανεξαγγέλλει το project για τις βίλες O Kωνσταντακόπουλος επανεξαγγέλλει το project για τις βίλες

O Kωνσταντακόπουλος επανεξαγγέλλει το project για τις βίλες

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: