Ο Ιαβέρης έδωσε το νεφρό του για να ζήσει ο γιος του Κωνσταντίνος!

Θαυμασμός και συγκίνηση για την πράξη πατρικής αγάπης και αυτοθυσίας στην οποία προχώρησε ο βετεράνος οδηγός αγώνων Ιαβέρης!

Την Παρασκευή (14.12.2018) ο Ιαβέρης ή αλλιώς Τάσος Μαρκουίζος υποβλήθηκε στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” σε επέμβαση αφαίρεσης νεφρού το οποίο μεταμοσχεύθηκε αμέσως στον γιο του Κωνσταντίνο, μία διαδικασία που διήρκεσε συνολικά 7 ώρες.

Το 2014, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος που είναι και συνεχιστής του πατέρα του στον χώρο των αγώνων αυτοκινήτου, διαγνώστηκε ως νεφροπαθής.

Από τότε υποβάλλεται σε συνεχείς αιμοκαθάρσεις, ενώ τρεις φορές κόντεψε να χάσει τη ζωή του. Παρά τις αντιξοότητες, ο Ιαβέρης Τζούνιορ δεν σταμάτησε να συμμετέχει σε ράλι.

Μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να δεχθεί μόσχευμα εξαιτίας λοιμώξεων και άλλων οργανικών ζητημάτων.

Λίγες ώρες πριν οι δύο τους μπουν στο χειρουργείο για τη μεταμόσχευση, ο Κωνσταντίνος έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook.

Δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία απαθανατίζεται μαζί με τον 70χρονο πατέρα του έπειτα από έναν αγώνα αυτοκινήτου, συνοδεύοντάς την με τη λιτή λεζάντα “Καλέ μου…”.

“Κάνω αυτό που θα έκανε κάθε γονιός”, είπε από τη δική του πλευρά ο Ιαβέρης. “Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως δεν είναι ανάγκη να είναι συγγενής. Είναι τραγικό πως ο βασικός τροφοδότης οργάνων είναι τα τροχαία.

Σκοτώνονται άνθρωποι μεταξύ 15 και 30, είναι γενοκτονία. Αυτοί δίνουν το νεφρό τους σε έναν άλλο άνθρωπο. Αυτοί είναι οι βασικοί τροφοδότες και αυτό είναι τραγικό”, συμπλήρωσε.

Κάλεσε, επίσης, τον κόσμο να δηλώσει δωρητής οργάνων:

“Είναι μαγικό να βλέπεις τα όργανα να ξαναζούν μέσα σε έναν άλλο άνθρωπο. Υπάρχουν χώρες που αντιμετωπίζουν τα τροχαία εγκλήματα με κοινωνικές ποινές και υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι γίνονται δότες ζωτικών οργάνων. Έτσι, η Πολιτεία θα διαχειριστεί τα όργανά του αν συνεχίσει την ανεύθυνη οδήγηση”, κατέληξε ο Ιαβέρης.

Πηγή: newsit.gr

(?)

SHOWBIZ

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: