Ο George Russel έκανε τον καλύτερο χρόνο στα δεύτερα δοκιμαστικά- Η έξοδος του Leclerc

Το δεύτερο σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών στην πίστα Autodromo Hermanos Rodriguez ξεκίνησαν τα μεσάνυκτα (ώρα Ελλάδος) και τέλειωσαν λίγο μετά τη μιάμιση τα ξημερώματα. Ο πιλότος της Mercedes George Russel έκανε τον καλύτερο χρόνο ενώ στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Yuki Tsunoda (Alpha Tauri). O Tsunoda ήταν πολύ καλός στις γραμμές του και το μονοθέσιο του άριστα στημένο. Τον τρίτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Esteban Ocon (Alpine).

Τον τέταρτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Μεξικανός Segio Perez ο οποίος όπως όλα δείχνουν δεν θα φορτσάρει ούτε στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά. Τον  ενδιαφέρουν μόνο οι κατατακτήριες χρονομετρημένες δοκιμές. Τον ενδιαφέρει να κερδίσει την Pole Position.

Οι χρόνοι στα δεύτερα δοκιμαστικά

 

Είναι λογικό να σκέφτεται έτσι γιατί είναι στην πατρίδα του και θέλει να δώσει χαρά στους συμπατριώτες του. Αν ξεκινήσει από την πρώτη θέση τότε υπάρχουν ελπίδες να δει πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού. Από τη μια ο ομόσταυλός του Max Verstappen δεν είναι βέβαιο ότι θα του στερήσει αυτή τη χαρά.

Το FP2 δεν ήταν ότι καλύτερο για τον Charles Leclerc. Στο 33ο λεπτό (από τα 90 στο Practice 2) ο Μονεγάσκος μπήκε στην «8» στροφή με περισσότερα χιλιόμετρα. Φυσικά ο Leclerc έλεγχε το μονοθέσιό του και θα μπορούσε να είχε στρίψει αλλά δεν είχε υπολογίσει τη σκόνη στη λεία άσφαλτο της πίστας. Ο πιλότος της Ferrari όταν είδε ότι έχασε την «ουρά» φρέναρε ενώ πλαγιολίσθαινε και έπεσε πάνω στα προστατευτικά ελαστικά. Ο ίδιος δεν έπαθε τίποτα αλλά το μονοθέσιό του έπρεπε να μεταφερθεί με γερανό.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: