Ο γάμος της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, 53 χρόνια πριν – Το Givenchy νυφικό από τη… Νίτσα και το ξύλο

52 χρόνια πριν, στις 18 Ιανουαρίου 1965, ένας γάμος στους Δελφούς αποτελούσε το κοσμικό γεγονός όχι της χρονιάς αλλά της δεκαετίας. Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ ανέβαιναν τα σκαλιά της εκκλησίας στους Δελφούς. 

 

Η περιπετειώδης άφιξη στους Δελφούς 

Ο γάμος είχε προγραμματιστεί ημέρα Δευτέρα, στις 4 το απόγευμα στους Δελφούς. Το ζευγάρι την προηγούμενη εργαζόταν κανονικά στο θέατρο και έτσι ξεκίνησαν για τους Δελφούς μέσα στη νύχτα, με διαφορετικά αυτοκίνητα. 

Λέγεται ότι στη διαδρομή η Βουγιουκλάκη ήταν αμίλητη. Σε φίλο της είχε μάλιστα εκμυστηρευτεί ότι ένιωθε περίεργα που θα παντρευόταν… Παρ” όλα αυτά έκαναν στάση στη Λιβαδειά για να φάνε σουβλάκια. 

Ενα απρόοπτο λίγο αργότερα θα τους χάλαγε περαιτέρω τη διάθεση. Ο Παπαμιχαήλ ήταν στο τιμόνι της Τζάγκουαρ της Αλίκης. 

Ενώ κινούνταν στην εθνική έσκασε το δεξί μπροστινό λάστιχο της Τζάγκουρ και έπεσαν σε ένα χωράφι. Τελικά έφθασαν στους Δελφούς στις 5:30 το πρωί! 

Σύμφωνα με όσα έγραψε ο Τύπος της εποχής, η Αλίκη απεσύρθη στο διαμέρισμα 50 του ξενοδοχείου Βουζά που είχε κρατηθεί για τους νεόνυμφους, μαζί με δύο εξαδέλφες της, ενώ ο Παπαμιχαήλ στο δωμάτιο 402. 

Χωρίς πολύ ύπνο, λοιπόν, η Βουγιουκλάκη ξεκίνησε από τη μία το μεσημέρι την προετοιμασία. 

Το Givenchy, νυφικό ραμμένο από τη… Νίτσα! 

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε επιλέξει ένα μακρύ, λευκό νυφικό με ουρά, από soie sauvage μοντέλο του Givenchy, αλλά…  ραμμένο στην Ελλάδα. Εκείνη την εποχή η υψηλή ραπτική είχε άλλους κανόνες. Οι μεγάλοι οίκοι μόδας του εξωτερικού είχαν στην Ελλάδα διαπιστευμένα ραφεία, τα οποία αναλάμβαναν να ράψουν τα ρούχα, μετά από σαφείς και ακριβείς οδηγίες. Έτσι το ραφείο «Νίτσα» έραψε το νυφικό, πιστό στο κλίμα της πραγματικής haute couture, και σύμφωνα με τις οδηγίες, τα σχέδια και πατρόν που έστειλε ο γαλλικός οίκος. 

Αφού χάλασε το πρώτο χτένισμα που έκανε ο κομμωτής της εκείνο το πρωί, η Βουγιουκλάκη κράτησε το δεύτερο θεωρώντας ότι της ταιριάζει καλύτερα. Στα μαλλιά της στερέωσε και ένα πέπλο το οποίο συγκρατούσε ένα μπουκέτο μιγκέ. 

Στην εκκλησία, που ήταν στολισμένη με ροζ και άσπρα γαρύφαλλα και άνθη αμυγδαλιάς, έφτασε πρώτος ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, γύρω στις 15:45, συνοδευόμενος από τους γονείς και τον αδελφό του. Η Αλίκη έφτασε ένα τέταρτο αργότερα…

Ειδικά μέτρα της αστυνομίας! 

Φαν του ζευγαριού είχαν αρχίσει να καταφθάνουν στους Δελφούς από τις 11 το πρωί. Μάλιστα, είχαν ληφθεί μέτρα από την αστυνομία για να μην συμβούν επεισόδια από το συνωστισμό. Συγκεκριμένα, 50 χωροφύλακες με 5 αξιωματικούς προσπαθούσαν να επιβάλλουν την τάξη. 

Οι ιμιτασιόν μπομπονιέρες

Το ζευγάρι δεν άφησε παραπονεμένο τον κόσμο που συνέρρεε μοιράζοντάς τους 1.000 τούλινες μπομπονιέρες. Είχαν φτιάξει ακόμη 100 ασημένιες και… 100 ιμιτασιόν! 

Ανάμεσα στους καλεσμένους βρέθηκαν οι Λάμπρος Κωνσταντάρας, Αλέκος Σακελλάριος, Αλέκα Κατσέλη, Χρήστος Τσαγανέας κ.α.

Η δεξίωση του γάμου έγινε στο ξενοδοχείο του Βουζά, που είχε κλειστεί εξ’ ολοκλήρου για τον σκοπό αυτό. 

Ο έγγαμος βίος ξεκίνησε με έγγαμη βία

Το ζευγάρι άργησε να εμφανιστεί… 

Κρατώντας την παράδοση των πλατό, ξεκίνησαν τον έγγαμο βίο με έγγαμη βία, με έναν μεγαλοπρεπή καβγά, τον οποίο όλοι πήραν χαμπάρι. 

Το γλέντι ήταν άκρως παραδοσιακό, με κλαρίνα, κοκορέτσι, αρνί σούβλας, φέτα Παρνασσού και μπακλαβά. 

Ντυμένη με μια υπέροχη, βραδινή πράσινη τουαλέτα, κεντημένη με παγιέτες, η Αλίκη καμαρώνει τον Δημήτρη που χόρευε το ένα «βαρύ» ζεϊμπέκικο μετά το άλλο, ενώ ο γαμήλιος χορός τους ήταν ένας παραδοσιακός μπάλος.

Λίγες ώρες αργότερα, οι όμορφες στιγμές θα στιγματιστούν από ένα γεγονός που αποκάλυψε χρόνια μετά η εθνική μας σταρ, σοκάροντας τους πάντες: «Με έδειρε την πρώτη νύχτα του γάμου», εξομολογήθηκε, κάνοντας τα δημοσιεύματα να μιλούν για τρικούβερτο καβγά και έναν Δημήτρη που λίγο έλειψε να πετάξει την Αλίκη από το μπαλκόνι, λίγες ώρες αφότου πέρασαν τις βέρες!  

Στις 5 Ιουλίου του 1975, οι δύο ηθοποιοί πήραν διαζύγιο, επισήμως λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων.

Φωτογραφίες: nikosonline.gr

 

seleo.gr-Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: