Ο Γάλλος ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ "ξαναχτυπά": Υπερβολικοί οι φόβοι για τον κορωνοϊό

Η θέση αυτή του Ζεμούρ έρχεται σε αντίθεση με τη στάση πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, οι οποίες επαναφέρουν περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις των πολιτών για να καταπολεμήσουν ένα πέμπτο κύμα της πανδημίας 

Ο Ερίκ Ζεμούρ, ο ακροδεξιός , ο οποίος πιθανόν θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, δήλωσε σήμερα ότι κατά τη γνώμη του είναι υπερβολικοί οι φόβοι σχετικά με τον κορωνοϊό.

Η θέση αυτή του Ζεμούρ έρχεται σε αντίθεση με τη στάση πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, οι οποίες επαναφέρουν περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις των πολιτών για να καταπολεμήσουν ένα πέμπτο κύμα της πανδημίας με την Αυστρία να εισέρχεται σήμερα σε ολικό lockdown.

«Πρέπει να επαναφέρουμε αυτή την επιδημία στις κανονικές διαστάσεις. Έχουμε εκμεταλλευθεί πολύ τους φόβους των ανθρώπων. Το έχουμε παρατραβήξει και το κάνουμε από την αρχή», δήλωσε ο ίδιος στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Ζεμούρ να δίνει μάχη με την έταιρη ακροδεξιά πολιτικό, την Μαρίν Λεπέν, από το κόμμα “Εθνικός Συναγερμός” για τη δεύτερη θέση και ως εκ τούτου για τον δεύτερο γύρο στις εκλογές της επόμενης χρονιάς απέναντι στον απερχόμενο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν που έρχεται πρώτος στις δημοσκοπήσεις.

Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Μακρόν ως πιθανό νικητή στο δεύτερο γύρο.

Ο Ζεμούρ, ο οποίος είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις του σε ζητήματα όπως η μετανάστευση, το ισλάμ και η εθνική ταυτότητα, είπε ότι θα πρότεινε μια αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μόνο για όσους είναι άνω των 65 ετών, σε αντίθεση με τη σύσταση των γαλλικών ρυθμιστικών αρχών για εμβολιασμό με την τρίτη δόση όσων είναι άνω των 40.

Επίσης είπε ότι ο ίδιος θα στόχευε στην κατάργηση του υγειονομικού πάσου που χρησιμοποιείται τώρα στη Γαλλία ως αποδεικτικό εμβολιασμού προκειμένου κάποιος να εισέλθει σε μπαρ, εστιατόρια, μουσεία και αθλητικούς χώρους.

Ο Ζεμούρ πέρασε το περασμένο σαββατοκύριακο στο Λονδίνο «φλερτάροντας» τον μεγάλο απόδημο γαλλικό πληθυσμό στην πόλη. Αναμένεται να επιβεβαιώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία στις 5 Δεκεμβρίου.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: