Ο Γ. Βαρουφάκης εξηγεί γιατί δημοσιοποιεί τις συνομιλίες από τα Eurogroup


Τους λόγους για τους οποίους προχωράει στη δημοσιοποίηση των ηχογραφήσεων από τα Eurogroup στα οποία συμμετείχε ως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, εξήγησε ο Γιάννης Βαρουφάκης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αποτύπωμα» και τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

«Το κάνω γιατί έγιναν δυο πράγματα που με ενόχλησαν. Το 50% είναι ο απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο 50% ήταν μια αναφορά του κ. Σταϊκούρα μέσα στην βουλή. Είπε πως για τα κόκκινα δάνεια και πως για το 40% ευθύνεται ο Βαρουφάκης και τα όσα έκανε μέσα στο Eurogroup. Οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν τι έγινε μέσα σε εκείνη τη συνεδρίαση.

Θεωρώ πως πρέπει να τελειώσει αυτό το πράγμα. Έχουμε έναν μνημονιακό δικομματισμό που χτίζει πολιτικές σήμερα.  Στο πρώτο κιόλας Eurogroup απειλήθηκα από τον Ντάισελμπλουμ πως οι τράπεζες θα κλείσουν. Δεν ξέραμε πως δεν υπάρχουν πρακτικά στο Eurogroup και γι αυτό δεν είχα ηχογραφήσει τα τρία πρώτα που συμμετείχα» τόνισε και πρόσθεσε:

«Στις 10 Μαρτίου θα δημοσιοποιήσω τα ηχητικά στην ιστοσελίδα του ΜέΡΑ25. Δεν θα γίνει κανένα edit. Είναι καμιά δεκαριά συνεδριάσεις. Θεωρώ πως αυτό που θα κάνω είναι ευρωπαϊκό μου καθήκον.

Θα ακούσετε τον Σόιμπλε να λέει πως τα ελληνικά κέρδη θα τα χρησιμοποιήσει αυτός για τον γερμανικό προϋπολογισμό. Και δεν θα το κάνω τόσο για εμάς όσο για να μάθουν οι Γερμανοί πως χτίζεται η οικονομική πολιτική τους.

Άρχισαν να λένε ψέματα και να παίρνουν πίσω αυτά που μας είχαν δώσει. Περίμενα τον πόλεμο που θα δεχόμασταν. Είχαμε μιλήσει με τον Τόμσεν του ΔΝΤ και είχαμε συμφωνήσει για το ΦΠΑ. Δώσαμε τα χέρια. Ήπιαμε και ένα ποτό για να το γιορτάσουμε. Και εκεί που τα ετοιμάζαμε όλα και τις ανακοινώσεις τα πήρε όλα πίσω και μου ζητούσε να του δώσω τα εργασιακά. Αυτό είναι έλλειψη μπέσα. Αυτά πρέπει να τα μάθει ο κόσμος. Δεν είχαν έρθει ποτέ με προτάσεις και έβγαιναν έξω και έλεγαν πως εγώ πήγαινα εκεί χωρίς προτάσεις. Αυτά πρέπει να τα μάθει ο κόσμος. Θα πρέπει να ακούσετε πως τσακωνόντουσαν για τα τελεσίγραφα που έδιναν στην Ελλάδα».

Πολιτική

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: