Ο Φέτελ νικητής μέσα στο «σπίτι» του εκπληκτικού Χάμιλτον!

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari ήταν ο μεγάλος του Βρετανικού Grand Prix στην πίστα του Σίλβερστοουν!

Ο Γερμανός πιλότος πήρε τη νίκη μέσα στο σπίτι του Λιούις Χάμιλτον, αυξάνοντας τη διαφορά στο πρωταθλήματα των οδηγών, καθώς ο Βρετανός κατάφερε να φέρει στη δεύτερη θέση τη Mercedes.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Κίμι Ράικονεν με Ferrari!


Στον πιο εντυπωσιακό αγώνα της χρονιάς, ο Χάμιλτον εκκινούσε από την πρώτη θέση, όμως όλα ανατράπηκαν όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα! Ο Φέτελ κατάφερε να τον προσπεράσει, ενώ στην στροφή ο Ράικονεν χτύπησε τον Βρετανό, με αποτέλεσμα να βγει εκτός πίστας και να βρεθεί στην τελευταία θέση!

Ο Φινλανδός πιλότος για τη συγκεκριμένη ενέργεια δέχτηκε ποινή δέκα δευτερολέπτων, ενώ από την άλλη πλευρά, ο Χάμιλτον με το πόδι πατημένο στο γκάζι ετοιμαζόταν για την αντεπίθεσή του!

Ο Βρετανός περνούσε τον έναν μετά τον άλλον και σε ελάχιστο χρόνο κατάφερε από τελευταίος, να βρεθεί έκτος!

Όλοι οι πρωτοπόροι στα πρώτα πιτ στοπ έβαλαν τη μεσαία γόμα ελαστικών, καθώς πίστευαν ότι με αυτή θα πάνε μέχρι το τέλος!

Παρόλα αυτά, η είσοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας άλλαξε τις στρατηγικές, με τις Ferrari να μπαίνουν ξανά για αλλαγή βάζοντας την μαλακή γόμα και τους μηχανικούς της Mercedes να κρατάνε έξω τους Μπότας και Χάμιλτον για λόγους στρατηγικής.

Ο Μπότας βρέθηκε να οδηγάει την κούρσα, με τους Φέτελ και Χάμιλτον να βρίσκονται πίσω του!

Το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε μέσα, όμως λίγα λεπτά αργότερα έκανε ξανά την εμφάνισή του, με την τριάδα Μπότας-Φέτελ-Χάμιλτον να παραμένει ίδια.

Όταν το «SC» έφυγε από την πίστα, ο Φέτελ πίεζε για να πάρει την πρωτοπορία, όμως ο Μπότας κρατούσε με νύχια και με δόντια την πρωτοπορία, ενώ ακολουθούσαν σε απόσταση αναπνοής οι Χάμιλτον και Ραίκoνεν, έχοντας σχηματίσει ένα τρενάκι… τρόμου!

 

Παρόλα αυτά, ο Γερμανός έχοντας πιο φρέσκα ελαστικά στην Ferrari του, κατάφερε να προσπεράσει τον Φινλανδό, ο οποίος στη συνέχεια έχασε τη θέση τους και από τους Χάμιλτον-Ράικονεν!

Σπουδαία νίκη για τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος αύξησε τη διαφορά του στον πίνακα των οδηγών, όμως ο οδηγός της ημέρας αναδείχτηκε δικαιολογημένα ο Λιούις Χάμιλτον, καθώς από την τελευταία θέση, κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη!


Τα αποτελέσματα:

.


Οι βαθμολογίες σε οδηγούς και κατασκευαστές:

.

 

Ο Φέτελ νικητής μέσα στο «σπίτι» του εκπληκτικού Χάμιλτον!

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: