Ο Ερντογάν ζήτησε συγνώμη από τον Πούτιν!

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έγραψε στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, εκφράζοντας λύπη για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την τουρκική αεροπορία τον Νοέμβριο του 2015.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους φέρεται να αναφέρει ότι συναισθάνεται «από τα βάθη της καρδιάς του» τον πόνο της οικογένειας του Ρώσου πιλότου που έχασε τη ζωή του κατά το περιστατικό

Η κίνηση, την οποία η Ρωσία θεωρούσε προαπαιτούμενο για βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, έρχεται μετά τη μεγαλύτερη κλιμάκωση στις διμερείες σχέσεις τις τελευταίες δεκαετίες, τους τελευταίους μήνες.

Η Τουρκία, ωστόσο, συνεχίζει να κριτικάρει έντονα τη στήριξη που παρέχει η Ρωσία τόσο στο καθεστώς Άσαντ, όσο και στο συριακό κουρδικό παρακλάδι του PKK, Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας επιβεβαίωσε ότι ο κ. Ερντογάν απέστειλε επιστολή στον κ. Πούτιν, στην οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του νεκρού πιλότου, ενώ ανέφερε ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν σε άμεσα μέτρα βελτίωσης των διμερών σχέσεων.

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: