Ο Ερντογάν φέρεται να δήλωσε στον Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση Τσίπρα υπέθαλπε τρομοκράτες


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ούτε λίγο ούτε πολύ, δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας του ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο, είπε στην ελληνική αντιπροσωπεία εκβιαστικά ότι η προηγούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα υπέθαλπε τρομοκράτες, εννοώντας τους οκτώ αξιωματικούς του τουρκικού στρατού που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας και μέχρι σήμερα φέρεται να βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα φρουρούμενη υπό αυστηρά μέτρα προστασίας προκειμένου να μην απαχθούν.

Εάν πιστέψουμε τα όσα ειπώθηκαν στην τουρκική ραδιοφωνία, ο κ. Ερντογάν είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό «κοιτάξτε, αυτά τα μέλη του DHKP-C, του PKK/YPG, της FETO έρχονται συνεχώς σε εσάς και, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το «καταφύγιό» τους. Επομένως αναμένουμε από εσάς να έχετε μια στάση σύμπλευσης με εμάς εναντίον τους, αναμένουμε υποστήριξη. και αυτή η στήριξη θα αυξήσει τη στήριξή μας σε εσάς. Θα ανοίξει τον δρόμο πιο θετικής συμπεριφοράς σχετικά με το μεταναστευτικό».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να του απάντησε ξεκάθαρα, όπως αναφέρουν σήμερα και τα Νέα, ότι οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες κάνουν τη δουλειά τους με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, ανεξάρτητα με το ποιο κόμμα ή ποιος πρωθυπουργός βρίσκεται στην εξουσία. Στην Κουμουνδούρου προφανώς και υπάρχει έντονη ενόχληση αλλά κρίνουν σκόπιμο ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρεί να παρουσιάσει την Ελλάδα ως χώρα που δήθεν προστατεύει τρομοκράτες και πως η απάντηση όλων των κυβερνήσεών μας σε αυτό το θέμα είναι ίδια.

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: