Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας σπεύδει στην Αττάλεια για να δει Λαβρόφ και Κουλέμπα

Ο Ραφαέλ Γκρόσι αναμένεται να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την πυρηνική ασφάλεια στους ΥΠΕΞ Ρωσίας και Ουκρανίας

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) Ραφαέλ Γκρόσι γνωστοποίησε ότι θα ταξιδέψει αύριο Πέμπτη στην Αττάλεια της Τουρκίας, όπου θα συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα συζητήσει μαζί τους το ζήτημα της πυρηνικής ασφάλειας.

Μετά την πυρκαγιά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, εν μέσω των εχθροπραξιών στην περιοχή, ο Γκρόσι πίεζε για μια τριμερή διάσκεψη με αντιπροσωπείες από τη Μόσχα και το Κίεβο προκειμένου να ζητήσει δεσμεύσεις για την προστασία των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι Ρώσοι έχουν καταλάβει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια και τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας ραδιενεργών αποβλήτων κοντά στον παροπλισμένο πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ.

«Θα ταξιδέψω αύριο στην Αττάλεια. Στις συναντήσεις εκεί ελπίζω να επιτευχθεί πρόοδος στο επείγον ζήτημα της ασφάλειας των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας. Πρέπει να δράσουμε τώρα!», έγραψε ο Γκρόσι σε ανάρτησή του στο Twitter.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: