Ο Έλον Μασκ φέρνει δορυφορικό ίντερνετ στην Ελλάδα

Ανατρέπει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών η SpaceX

Γρήγορο δορυφορικό ίντερνετ για όλους φέρνει στην Ελλάδα ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Money Review που αναφέρει ότι η κάλυψη της χώρας μας από τους δορυφόρους του προγράμματος Starlink της SpaceX αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2021.

To Starlink είναι ένα σύστημα δορυφόρων που κατασκευάστηκε από την SpaceX για την παροχή δορυφορικού διαδικτύου, με το συνολικό κόστος του δεκαετούς έργου για το σχεδιασμό, την κατασκευή και την ανάπτυξη του να εκτιμάται περίπου στα 10 δισ. δολάρια.

Στελέχη του project βρίσκονται ήδη σε επαφές τόσο με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) όσο και με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκειμένου να αποκτήσουν την απαραίτητη αδειοδότηση.

Η είσοδος της Starlink στην αγορά υπηρεσιών σύνδεσης με το διαδίκτυο αναμένεται να προκαλέσει αναταράξεις στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς, παρόλο που αναμένεται να τιμολογείται περίπου 20% ακριβότερα, θα παρέχει 100% κάλυψη της ελληνικής επικρατείας και υπόσχεται ταχύτητες που φτάνουν και τα 150 mbps.

Από το 2020, η SpaceX εκτοξεύει 60 δορυφόρους ανά φορά, με στόχο την ανάπτυξη των 1.584 δορυφόρων για την παροχή διαδικτύου παγκόσμιος έως τα τέλη του 2021- 2022.

Διαβάστε ακόμα: Παρήγγειλαν το Playstation 5 από την Amazon και τους ήρθε… γατοτροφή και στάρι [φωτο+βίντεο]

texnologia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: