Ο ελληνικός Αγιος Δομίνικος απέχει μόλις 2 ώρες από την Αθήνα!

Αν μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι η εξωτική ομορφιά του Αγιου Δομίνικου είναι εφικτό να βρεθεί στην Ελλάδα μόνο στα νησιά του Ιονίου, τότε κάνετε λάθος.

Ο ελληνικός Αγιος Δομίνικος βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από την Αθήνα και πιο συγκεκριμένα δύο μόνο ώρες μακριά και κάθε χρόνο συγκεντρώνει από νωρίς εκατοντάδες ντόπιους, αλλά και τουρίστες από άλλα μέρη της χώρας μας και το εξωτερικό.

Για να μην σας κρατάμε σε αγωνία, μιλάμε για το Δρέπανο Αργολίδας και τη μαγική, μεγάλη αμμώδη παραλία της Πλάκας.

Είναι διάσημη για τα κρυστάλλινα νερά της και τον αμμώδη, πεντακάθαρο βυθό της θάλασσας, στον οποίο υπάρχουν και κάποιες πλάκες.

Η παραλία έχει έκταση τριών περίπου χιλιομέτρων και η υφή της διαφέρει σε ορισμένα σημεία, καθώς υπάρχει τόσο ψιλό όσο και χοντρό πετραδάκι.

Οσο για το ίδιο το Δρέπανο, πρόκειται για ένα παραδοσιακό χωριό μέσα στο πράσινο που απέχει μόνο 9χλμ από το κέντρο του Ναυπλίου και περισσότερα από τα σπίτια του έχουν χτιστεί πάνω σε βραχώδες έδαφος. Εχει θέα την ανοιχτή θάλασσα, ενώ χάρη στα στενά του δρομάκια ή σοκάκια φέρνει στο νου κάτι από νησί.

Το σκηνικό παραπέμπει σε κάποιο εξωτικό μέρος καθώς η φύση σε συνεργασία με τους πολύ φιλόξενους κατοίκους της περιοχής είναι πνιγμένη σε δάση από μπανανιές, φοίνικες σε ένα μοναδικό πάντρεμα με τους ήδη διάσημους πορτοκαλεώνες της περιοχής.

Το βίντεο δημιούργησε η Ομάδα Up Drones, που μας ξεναγεί στην εξωτική Πλάκα Δρεπάνου.

Viral news

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: