Ο εντυπωσιακός Max Verstappen «πάγωσε» τη Mercedes στην πρώτη στροφή

Αυτό το σενάριο δεν το είχε σκεφθεί ούτε ο Max Verstappen. Άλλωστε πως θα μπορούσε να το είχε σκεφθεί όταν μπροστά από το μονοθέσιο του υπήρχαν δύο έμπειροι οδηγοί. Και όμως το κακό για την ομάδα της Mercedes ξεκίνησε από το 5ο δευτερόλεπτο του αγώνα.

Μια McLaren  ακούμπησε στον πίσω αριστερό τροχό την Mercedes του Bottas . Ακολούθησε ένα τετ α κε και από εκεί και πέρα η καταστροφή. Ο Hamilton που ήταν δεύτερος  σήκωσε προς στιγμή το πόδι από το γκάζι ενώ ο Max Verstappen δεν το σήκωσε και φρενάρισε τελευταίος. Αυτό ήταν. Πριν την πρώτη στροφή ο Ολλανδός οδηγός της Re Bull τέθηκε επικεφαλής και έκανε το δικό του αγώνα χωρίς να απειλείται από κανέναν αφού δημιούργησε μια μεγάλη απόσταση ασφαλείας.


Αποθέωση για τον Perez

Οι 71 γύροι της πίστας του Autodromo Hermanos Rodríguez στο Μεξικό με συνολικό μήκος 305.534 χλμ καλύφθηκαν χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Ο Max μόνος έκανε το δικό του αγώνα ενώ ο Hamilton δεν μπορούσε να πλησιάσει το μονοθέσιο του αντιπάλου του. Του έλλειπε δύναμη. Και αυτό φάνηκε από την αρχή του αγώνα. Έτσι αυτό που περιμέναμε το 1-2 με τις δύο Mercedes και τον Verstappen να προσπαθεί μια καλύτερη θέση δεν έγινε και χάθηκε το ενδιαφέρον.

Οι χιλιάδες θεατές που παρακολούθησαν τον αγώνα  στήριξαν τον συμπατριώτη τους  Sergio Perez, ο οποίος  ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ο Perez έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Ήθελε κάτι καλύτερο αλλά και η 3η θέση δεν είναι άσχημη. Αν υπήρχε λίγος χρόνος ο Perez θα μπορούσε να περάσει τον Hamilton. Η Mercedes ήταν σαφέστατα πιο αργή από την Red Bull.

Ο Verstappen  (312.5 βαθμούς) άνοιξε το προβάδισμά του κατά 7 βαθμούς και η διαφορά του από τον Hamilton (293.5)  αυξήθηκε από 12 σε 19 βαθμούς. Ο Bottas παραμένει τρίτος (185 βαθμούς) και ακολουθούν Perez (165 βαθμούς) και Norris (150 βαθμούς).

Παρά τις ατυχίες στο Μεξικό η Mercedes κατάφερε να μείνει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Όμως η διαφορά με τη Red Bull μειώθηκε στον 1 βαθμό. Οι Γερμανοί έχουν 478.5 βαθμούς, ενώ οι “ταύροι” ανέβηκαν στους 477.5. Η Ferrari άνοιξε τη διαφορά της από τη McLaren με τη Scuderia να φτάνει τους 268.5 βαθμούς, ενώ η McLaren πήρε μόνο έναν και έχει συγκεντρώσει 255 βαθμούς. Μεγάλη μάχη υπάρχει και για την πέμπτη θέση, καθώς Alpine και AlphaTauri έχουν από 106 βαθμούς η κάθε μία.

Η Aston Martin είναι μόνη στην έβδομη θέση με 68 βαθμούς, η Williams μόνη όγδοη με 23, ενώ η Alfa Romeo ελπίζει σε μερικές ακόμα βαθμολογήσεις όπως αυτή ώστε να πλησιάσει τη βρετανική ομάδα καθώς έχει 11 βαθμούς. Η Haas συνεχίζει να είναι η μοναδική που δεν έχει βαθμολογηθεί.

Ο εντυπωσιακός Max Verstappen «πάγωσε» τη Mercedes στην πρώτη στροφή gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: