Ο δήμος Δάφνης-Υμηττού γιορτάζει την Κυριακή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτών Ζώων

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα ζώα της πόλης ενώ αναμένονται πολλές εκπλήξεις για μικρύς και μεγάλους

Την Παγκόσμια ημέρα των ζώων θα τιμήσουν οι φιλόζωοι του δήμου Δάφνης-Υμηττού σε εκδήλωση την οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 και ώρα 11:00 π.μ στην πλατεία Δημαρχείου Υμηττού.

Η Φιλοζωική Επιτροπή του δήμου Δάφνης-Υμηττού προσκαλεί όλους τους πολίτες να πάρουν τα σκυλιά τους και να γιορτάσουν μαζί την ευαισθητοποίηση για την προστασία των αδέσποτών ζώων αλλά και την διάδοση της έννοιας του εθελοντισμού.

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα ζώα της πόλης ενώ αναμένονται πολλές εκπλήξεις για μικρύς και μεγάλους.

Να σημειωθεί πως η παγκόσμια ημέρα των ζώων γιορτάστηκε πρώτη φορά το 1931 σε ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών που είχε διοργανωθεί στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα και από τότε η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει ενημέρωση για το πρόγραμμα «ΑΡΓΟΣ» και θα πραγματοποιηθεί απονομή επαίνων, στους εθελοντές κτηνιάτρους και ενεργούς φιλόζοους του δήμου μας.

Μεταξύ των εκπλήξεων που ετοιμάζουν οι διοργανωτές στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, θα περιλαμβάνει την ζωγραφική με εικόνες από την ζωή των αδέσποτων ζώων όπου οι ζωγράφοι θα έχουν την δυνατότητα να δούν τις ζωγραφιές τους σε ειδικά ταμπλό στον χώρο της εκδήλωσης.

Επίσης θα υπάρξουν και όμορφες μουσικές μελωδίες από μαθητές του δήμου Δάφνης-Υμηττού ενώ θα μοιραστούν και χειροποίητα συμβολικά δώρα σε μικρούς και μεγάλους φτιαγμένα από τους εθελοντές του δήμου.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: