Ο Δημήτρης Ψυλλάκης στο «τιμόνι» της Mercedes -Benz στις ΗΠΑ

Δεν πρόλαβε να τοποθετηθεί στη θέση του Προέδρου της Mercedes -Benz Καναδά και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία , προβίβασε ακόμη περισσότερο τον πολύπειρο  Έλληνα μάνατζερ Δημήτρη Ψυλλάκη.

Είναι τιμή για την Ελλάδα, να βλέπουμε δικούς μας ανθρώπους να διαπρέπουν στο εξωτερικό και μάλιστα σε τόσο ανταγωνιστικούς τομείς όπως αυτός της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η επίσημη ανακοίνωση της Daimler αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Daimler διόρισε τον Δημήτρη Ψυλλάκη (53 ετών ) ως επικεφαλής μάρκετινγκ και πωλήσεων, Mercedes -Benz Cars North America και Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της MBUSA, από την 1η Ιανουαρίου 2021. Η ανακοίνωση έγινε από την Britta Seeger, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και της Mercedes -Benz AG, υπεύθυνης για το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις, στην οποία θα αναφέρεται ο Δ.Ψυλλάκης.

Πρόσφατα διορίστηκε ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes –Benz Canada. Διαδέχεται  τον Nicholas Speeks, ο οποίος μετά από 40 χρόνια θα εγκαταλείψει την εταιρεία και θα αναζητήσει ευκαιρίες εκτός της Daimler. Ο Δ.Ψυλλάκης θα εδρεύει στην Ατλάντα, G.Α

“Ο Δημήτρης είναι ένας αποδεδειγμένος ηγέτης που συνέτεινε  με επιτυχία στην ανάπτυξη της Mercedes -Benz σε βασικές αγορές σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε η Britta Seeger, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και Mercedes -Benz AG, υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις.

«Είμαι πεπεισμένη  ότι ο Δημήτρης θα συνεχίσει να προωθεί τις επιχειρήσεις μας στη Βόρεια Αμερική  με επιτυχία κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου για την αυτοκινητοβιομηχανία. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Nick Speeks για την εξαιρετική αφοσίωση και δέσμευσή του σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες δεκαετίες και του εύχομαι ότι καλύτερο για το μέλλον ”

Στο νέο του ρόλο, ο Δ. Ψυλλάκης θα αναλάβει τη γενική ευθύνη για τα Επιβατικά αυτοκίνητα της Mercedes-Benz στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Θα ηγηθεί περισσότερων από 1.600 υπαλλήλων της MBUSA και περισσότερων από 380 συνεργατών αντιπροσώπων σε όλες τις ΗΠΑ, καθώς και 1.200 επιπλέον υπαλλήλων και σχεδόν 60 εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων σε ολόκληρο τον Καναδά. Ο Δημήτρης Ψυλλάκης θα συνεχίσει ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes -Benz Canada για το υπόλοιπο του έτους.

Η πορεία του Δημήτρη Ψυλλάκη στον Όμιλο της Mercedes

Ο Δημήτρης Ψυλλάκης εντάχθηκε στην Daimler AG το 1992. Στην Mercedes -Benz Hellas (MBH) ανέλαβε , μεταξύ άλλων το τμήμα μάρκετινγκ .

Το 2001 έγινε γενικός διευθυντής επιβατικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Το 2009 μετακόμισε στη Mercedes -Benz do Brasil Ltda ως διευθύνων σύμβουλος επιβατικών αυτοκινήτων στη Νότια Αμερική και Vans Sales Brazil. Στα επόμενα έξι χρόνια, η ομάδα του κατάφερε να τριπλασιάσει τον όγκο των πωλήσεων και να φτάσει την Mercedes -Benz στην 1η θέση στη Βραζιλία.

Το 2015, ο Δ. Ψυλλάκης εντάχθηκε στη Mercedes -Benz Korea (MBK) ως Πρόεδρος και  Διευθύνων Σύμβουλος. Υπό την ηγεσία του, η αγορά της Νότιας Κορέας επεκτάθηκε στην 5η μεγαλύτερη στον κόσμο για τη Mercedes -Benz Cars, επιτυγχάνοντας παράλληλα κορυφαίες βαθμολογίες στην ικανοποίηση των πελατών.

Ο Δημήτρης Ψυλλάκης είναι κάτοχος πτυχίων από το Πανεπιστήμιο University of Kent at Canterbury και το The Imperial College Business School at the University of London, UK.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στη νέα του θέση και ευχόμαστε να δούμε και άλλους Έλληνες να ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας στους ξένους κολοσσούς.

Ο Δημήτρης Ψυλλάκης στο «τιμόνι» της Mercedes -Benz στις ΗΠΑ gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: