O Δημήτρης Ψυλλάκης, η Mercedes, η Κορέα

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Στη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης, που πλέον πέρασε στην ιστορία, ως μια από τις πιο επιτυχημένες των τελευταίων διοργανώσεων, λόγω των πολλών νέων μοντέλων, είχαμε την ευκαιρία, να συναντήσουμε έναν καλό φίλο από τα παλιά.

Τον Δημήτρη Ψυλλάκη, που τώρα βρίσκεται στο τιμόνι της Mercedes-Benz στην Κορέα των 53 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mercedes στην Κορέα, και, πώς να μην είμαστε υπερήφανοι για τον φίλο μας, τον Έλληνα φίλο μας, που διαπρέπει στο εξωτερικό.

Πριν από την Κορέα, ο Δημήτρης είχε επιτελική θέση στη Mercedes –Benz στη Βραζιλία, όπου άλλαξε σχεδόν όλα ως προς την οργάνωση των πωλήσεων, με αποτέλεσμα η εταιρία στη χώρα του Πελέ, της Σάμπας, του Άιρτον Σένα, να γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στο δύσκολο ράλι των πωλήσεων.

Με τον Δημήτρη είπαμε πολλά, για την Ελλάδα, τη ζωή στην Κορέα, για τους δημοσιογράφους που ασχολούνται με το ρεπορτάζ του αυτοκινήτου, που είναι γύρω στους 140 (σχετικά λίγοι σε σχέση με τον πληθυσμό και τις πωλήσεις) και για την έντονη εντοπιότητα που παρουσιάζουν (μην ξεχνάμε η Κορέα έχει αυτοκινητοβιομηχανίες όπως Hyundai, Kia, Ssang Yong), για την  οργάνωση που διαθέτει η χώρα.

Φιλοξενηθήκαμε  σε ειδικό χώρο της Mercedes, για VIP, δίπλα στις αστραφτερές Maybach S 600  Pullman, με ωραίο espresso και παραδοσιακά brezzels.

Η ώρα όμως πέρασε καθώς ο Δημήτρης έπρεπε να συνοδεύσει τους Κορεάτες δημοσιογράφους στη προγραμματισμένη συνέντευξη με τον πρόεδρο της Mercedes Ντίτερ Τσέτσε.

Με μια μικρή, αλλά ευχάριστη περιπλάνηση στο παρελθόν, ανασκαλεύοντας μνήμες, αποχαιρετιθήκαμε.  Ανοίξαμε την πόρτα από το VIP saloon της Mercedes, και χαθήκαμε στο πλήθος, στους επισκέπτες της έκθεσης, γεμάτοι χαρά από την επαγγελματική πορεία του Δημήτρη, του συμπατριώτη μας Δημήτρη.

Motori.gr

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: