Ο δικηγόρος του δράστη στον Βόλο που σκότωσε την 75χρονη νονά του είχε βρει τη μητέρα του δολοφονημένη με 20 μαχαιριές

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία άσκησε νωρίτερα ο εισαγγελέας κατά του 39χρονου δράστη

Ορισμένες φορές η μοίρα παίζει τραγικά παιχνίδια. Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον 39χρονο δολοφόνο της 75χρονης νονάς του στον Βόλο είχε χάσει την ίδια του τη μητέρα το 2009, σε ένα ανάλογο έγκλημα που πάγωσε ολόκληρη τη χώρα.

Ήταν μάλιστα εκείνος που τον Αύγουστο του 2009 είχε βρει την 67χρονη νεκρή μητέρα του μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι της. Η άτυχη γυναίκα έφερε 20 μαχαιριές, ενώ η πόρτα του διαμερίσματος δεν είχε παραβιαστεί.

Τα μπολ παγωτού που βρέθηκαν στο τραπέζι οδήγησαν τους αστυνομικούς στην εκτίμηση πως ο δολοφόνος ήταν οικείο πρόσωπο, που όμως από τότε δεν εντοπίστηκε και δεν οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.

Δώδεκα χρόνια μετά, ο δικηγόρος καλείται να κάνει τη δουλειά του και να υπερασπιστεί έναν άνθρωπο που ομολόγησε ότι σκότωσε μια μητέρα με συνολικά 42 μαχαιριές.

Βουβός ήταν ο πόνος το πρωί της Τρίτης στην κηδεία της 75χρονης. Στενοί συγγενείς, φίλοι και γείτονες που την έζησαν, παραμένουν σε κατάσταση σοκ.

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία άσκησε νωρίτερα ο εισαγγελέας υπηρεσίας κατά του 39χρονου, που ομολόγησε ότι σκότωσε με 42 μαχαιριές την 75χρονη νονά του την περασμένη Πέμπτη στη Ν. Ιωνία.

Ο δράστης του εγκλήματος οδηγήθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί στα Δικαστήρια, πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί στον ανακριτή την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, ο 39χρονος ισχυρίζεται ότι πήγε στο σπίτι της ηλικιωμένης, γιατί του ζήτησε να μεταφέρει πράγματα, εκεί της ζήτησε ποσό 2.000 ευρώ, που είχε χάσει σε τζόγο και εκείνη αρνήθηκε να του το δώσει.

Στη συνέχεια φαίνεται να είχαν φραστικό επεισόδιο, με τον 39χρονο, να παίρνει ένα μαχαίρι από την κουζίνα του σπιτιού και να την σκοτώνει, με 42 μαχαιριές.

Ο 39χρονος ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, καθώς την προηγούμενη το βράδυ φέρεται να είχε κάνει χρήση κοκαΐνης, πριν πάει στη νονά του πήρε μκροποσότητα του ναρκωτικού, ενώ το διάστημα που παρέμεινε στο σπίτι έκανε επίσης χρήση κοκαΐνης.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, ο 39χρονος ζήτησε συγνώμη για την πράξη του, είπε ότι μετάνιωσε και κατέθεσε στις αρχές ότι δεν είναι δολοφόνος.

Πηγή: MagnesiaNews



.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: