Ο Christian Dior ταξιδεύει στο χρόνο με μία μοναδική έκθεση

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση που έχει κάνει ο Dior στο Λονδίνο από το 1947 μέχρι σήμερα. Θα έχει πάνω από 500 εκθέματα, με 200 haute couture φορέματα ένα εκ των οποίων θα είναι και εκείνο που φόρεσε η πριγκίπισσα Μαργαρίτα στα 21α γενέθλια της, δάνειο από το ίδιο το μουσείο για την έκθεση. Φυσικά, ανάμεσα στα υπέροχα φορέματα, θα μπορεί κανείς να δει αξεσουάρ, φωτογραφία μόδας, ταινίες, αρώματα και είδη μακιγιάζ, εικονογραφήσεις, περιοδικά αλλά και προσωπικά είδη του μεγάλου μόδιστρου.

 

Κι αν αναρωτιέσαι γιατί να μεταφερθεί όλη αυτή η έκθεση στο Λονδίνο και να μη μείνει στο σπίτι της που είναι το Παρίσι, τότε η creative director του οίκου, Maria Grazia Chiuri, έχει την απάντηση: «Η σχέση μεταξύ του Monsieur Dior και του βρετανικού πολιτισμού είναι συναρπαστική. Ήρθε εδώ επειδή ήθελε να είναι. Η Βρετανία είναι ένας τόπος που έχει έντονη σημασία για την ελευθερία».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την έκθεση αυτή εργάστηκαν περίπου 100 άνθρωποι. Επομένως, μπορείς να πάρεις μία ιδέα για το τι θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στο V&A Museum τους επόμενους μήνες.

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/britishvogue

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: