Ο Charles Leclerc ξεκινάει πρώτος στο γαλλικό Grand Prix

Με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες έγιναν χθες τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά στην πίστα Paul Ricard. O Μονεγάσκος Chares Leclerc  έκανε τον καλύτερο χρόνο, κέρδισε την pole position και σήμερα στις 16.00 ξεκινάει πρώτος στο γαλλικό Grand Prix.

Ο Verstappen έχοντας το πλεονέκτημα της πρωτοπορίας στη βαθμολογία (208 β) θέλει να αυξήσει τη διαφορά από τον οδηγό της Ferrari. O Leclerc θέλει νίκη για να μειώσει τη διαφορά. Και θα το παλέψει αλλά πλέον μόνος. Χωρίς τη βοήθεια του Sainz.

Ο Carlos Sainz και ο Kevin Magnussen θα ξεκινήσουν αρκετές θέσεις πίσω στο Γαλλικό Grand Prix έχοντας ποινές δέκα θέσεων λόγω των αναλογών που έκαναν οι ομάδες τους.

Η Ferrari μετά τη φωτιά που πήρε ο κινητήρας του Sainz στο Αυστριακό Grand Prix  αναγκάσθηκε να του αλλάξει τη μονάδα ελέγχου ηλεκτρονικών. Στον Magnussen άλλαξαν κινητήρα εσωτερικής καύσης και στροβιλοσυμπιεστή. Σε μερικά μονοθέσια άλλαξαν εξατμίσεις και εξαρτήματα στα κιβώτια ταχυτήτων , αλλά εκεί ο κανονισμός δεν επέβλεπε τιμωρία για τους οδηγούς.

Στη βαθμολογία ακολουθούν χωρίς όμως να έχουν πολλές αξιώσεις οι Sergio Perez ( 151 β),  Carlos Sainz (133 β),  George Russell (128) ,  Lewis Hamilton (109) , Lando Norris (McLaren/ Mercedes) 64, Esteban Ocon (Alpine/ Renault)  52,      Valtteri Bottas (Alfa Romeo/ Ferrari) 46 β. Την πρώτη δεκάδα κλείνει ο Fernando Alonso (Alpine/ Renault) με 29 βαθμούς.

Η χθεσινή σειρά στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά

 

 

Parctice 3

Λίγο πριν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά ο Max Verstappen έκανε καλύτερο χρόνο (1:32.272) στο Practice 3 το μεσημέρι. Πίσω του ήταν ο Sainz και στην 3η θέση ο Leclerc (+0.637). Στην 4η θέση ήταν ο Hamilton ενώ καλή παρουσία είχαν και οι δύο Williams, οι οποίες 20 λεπτά πριν το τέλος, βρέθηκαν ακόμα και στο 5-6. Καλός ήταν ο Ricciardo και κακός ο Alonso.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 16.00 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ, την Cosmote TV (Sport 5) και το F1 TV Pro.

Ο Charles Leclerc ξεκινάει πρώτος στο γαλλικό Grand Prix gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: