Ο Charles Leclerc κέρδισε την Pole Position στην Monza

Ο Μονεγάσκος πιλότος της Ferrari Charles Leclerc χάρισε με την πρώτη θέση στα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά το καλήυτερο δώρο στους Tifosi. Είχε άγχος στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά αλλά τελικά τα κατάφερε.  Κέρδισε την Pole Position μέσα στην πατρίδα της ομάδας του.

Οι χιλιάδες θεατές στην Monza όταν ο Leclerc έκανε το 1.20.161 και βρέθηκε μπροστά από τον Max Verstappen για +0.145, σηκώθηκαν όρθιοι και ξεκίνησαν τα πανηγύρια.

Ο Μονεγάσκος σήμερα θα ξεκινήσει πρώτος τον αγώνα. Εδώ χρειάζεται στρατηγική για να διατηρήσει τη θέση του. Γιατί ο Ολλανδός θα προσπαθήσει να πεταχτεί μπροστά και να στρίψει πρώτος περνώντας τον Leclerc στην εκκίνηση. Έχει ξανασυμβεί αυτό το σκηνικό.

Εδώ το παιχνίδι θα παιχθεί κυρίως με τη σωστή επιλογή στις γόμες των ελαστικών κατά κύριο λόγο και ύστερα στην καλή ψυχολογία του Leclerc.

Στα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά πίσω από τον Ολλανδό με +0.268 είναι ο δεύτερος οδηγός της Ferrari που θα παίξει υποστηρικτικό ρόλο στον ομόσταυλό του.

Εδώ παίζονται πολλά. Ο Leclerc που έκανε την 17η Pole Position στην καριέρα του γνωρίζει ότι το παγκόσμιο πρωτάθλημα για το 2022 το έχει χάσει. Ο Verstappen βρίσκεται αρκετά μπροστά. Άρα αυτόν που τον νοιάζει είναι η νίκη αποκλειστικά για την ομάδα του. Πρέπει να νικήσει στο σπίτι της ομάδας του. Για να δώσει χαρά στους Tifosi. Αυτό περιμένουν όλου. Νίκη στην Monza.

Από την άλλη μεριά ο Ολλανδός που προηγείται στη βαθμολογία το σωστό είναι να μην ρισκάρει με ένα κακό ξεκίνημα. Το σωστό είναι να κινηθεί όπως νομίζει πως είναι πιο σωστά χωρίς να ρισκάρει.

Θα έχει πίσω του τον Ισπανό που ενδεχομένως θα πιέσει τον πιλότο της Red Bull για να κάνει λάθος. Από την 4η θέση θα ξεκινήσει ο δεύτερος πιλότος της αυστριακής ομάδας που και αυτός θα πιέσει τον Ισπανό για να κάνει λάθος. Από την 5η θέση ξεκινάει ο Hamilton. Και πίσω του ο Russell.

Η σειρά εκκίνησης

Οι οδηγοί έχουν στη διάθεσή τους 3 νέα σετ ελαστικών P Zero κόκκινης/μαλακής γόμας και άλλο ένα σετ P Zero κίτρινης/μέσης γόμας.

Η πίστα στη Monza έχει μήκος 5.793 χλμ. Είναι αρκετά γρήγορη. Οι πιλότοι σε 53 γύρους θα καλύψουν 306.72 χλμ.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 4 το μεσημέρι και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ και την Cormote TV καθώς επίσης και την F1 TV Pro.

 

 

 

Ο Charles Leclerc κέρδισε την Pole Position στην Monza gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: