Ο Μπιλ Γκέιτς σε προσωπική συνέντευξη: Ήμουν υπερβολικά έντονος, δεν πίστευα στις διακοπές

Για τις αδυναμίες, τις παγιωμένες απόψεις που στη συνέχεια άλλαξαν καθώς και στις πιο χρήσιμες συμβουλές που μέχρι σήμερα κρατά, αναφέρθηκε ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, σε μια εκ βαθέων συνέντευξη σε chatbot τεχνητής νοημοσύνης. Ο Αμερικανός διεσεκατομμυριούχος αποκάλυψε ότι στις πρώτες ημέρες της εταιρείας του, δούλευε «υπερβολικά έντονα» και «δεν πίστευε στα Σαββατοκύριακα».

«Ήμουν κάπως υπερβολικά έντονος. Δεν πίστευα στα Σαββατοκύριακα, δεν πίστευα στις διακοπές. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που πιθανότατα θα μπορούσαν να με βοηθήσουν και απλά δεν κολλούσαμε, γιατί είχα μια πολύ μυωπική άποψη για το στιλ εργασίας και το στιλ ομιλίας», παραδέχθηκε ο Γκέιτς.

Ο συνιδρυτής της Microsoft έκανε τα σχόλια σε μια συνέντευξη με ερωτήσεις που έθεσε ένα chatbot AI μαζί με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ. Η συζήτηση στο Imperial College του Λονδίνου κάλυψε θέματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η τεχνολογία και η καινοτομία.

Ο Μπιλ Γκέιτς δέχθηκε προσωπικού χαρακτήρα ερωτήσεις, όπως πώς θα προσέγγιζε διαφορετικά τη δουλειά του αν μπορούσε να γυρίσει πίσω το χρόνο.

Ζητήθηκε, επίσης, από τον Γκέιτς να θυμηθεί τις πιο σημαντικές συμβουλές που έχει λάβει και πώς αυτές επηρέασαν την προσέγγισή του στη ζωή. Ανέφερε τα σχόλια του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ σχετικά με το τι σκέφτονται οι φίλοι για σένα και «πόσο δυνατές είναι αυτές οι φιλίες». Ο Γκέιτς αναφέρθηκε επίσης στις συμβουλές του Αμερικανού φυσικού Ρίτσαρντ Φάινμαν: «Πάντα έλεγε ότι είναι καλό να δείχνεις αδυναμία σου, γιατί αν αφήσεις τον εαυτό σου να προσποιηθεί ότι τα ξέρει όλα, τότε η σκέψη σου γίνεται οκνηρή, και δεν θα μπορείς να αντιληφθείς καθόλου τα πράγματα… Έτσι, η φράση ‘καταλαβαίνεις πραγματικά τι συμβαίνει’ ήταν σούπερ χρήσιμη για μένα».

Ένα βίντεο της συνέντευξης δημοσιεύτηκε στο κανάλι της βρετανικής κυβέρνησης στο YouTube. 

Ο Γκέιτς είπε στη συνέντευξη ότι χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει ποιήματα και τραγούδια και να δημιουργήσει εικόνες.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: