Ο Μπάιντεν ζητά συγγνώμη για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα

«Υποθέτω ότι δεν θα ‘πρεπε να απολογηθώ, αλλά ζητώ συγγνώμη για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη Συμφωνία του Παρισιού και αυτό μας καθυστέρησε», είπε απευθυνόμενος στους παγκόσμιους ηγέτες που παίρνουν μέρος στη Διάσκεψη της Γλασκόβης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε σήμερα συγγνώμη από τους παγκόσμιους ηγέτες για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα από τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας την μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη μια «τεράστια ευκαιρία» για την παγκόσμια οικονομία.

«Υποθέτω ότι δεν θα ‘πρεπε να απολογηθώ, αλλά ζητώ συγγνώμη για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη Συμφωνία του Παρισιού και αυτό μας καθυστέρησε», είπε.

Τόνισε ότι μία από τις πρώτες αποφάσεις κατά την άφιξή του στον Λευκό Οίκο ήταν να επαναφέρει τη χώρα του στη Συμφωνία που στοχεύει να περιορίσει την υπερθέρμανση πολύ κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με την προβιομηχανική περίοδο, και αν είναι δυνατόν κατά 1,5 βαθμό Κελσίου.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ υποστήριζε ότι αυτή η Συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου καταστρέφει θέσεις εργασίας. Αλλά ο διάδοχος του Τζο Μπάιντεν πιστεύει το αντίθετο.

«Εν μέσω της αυξανόμενης καταστροφής, πιστεύω ότι υπάρχει μια απίστευτη ευκαιρία, όχι μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά για όλους μας», ανέφερε απευθυνόμενος στους παγκόσμιους ηγέτες που συγκεντρώθηκαν για τη σύνοδο κορυφής στο πλαίσιο της μεγάλης διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα COP26, που θεωρείται κλειδί για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Υποσχέθηκε επίσης «πράξεις, όχι λόγια». «Οι ΗΠΑ όχι μόνο επιστρέφουν στο τραπέζι, αλλά ελπίζουμε να δώσουν το καλό παράδειγμα».



.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: