Ο Μπάιντεν χαιρετίζει από τη Σαουδική Αραβία την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία συμφώνησαν να συνεργαστούν σε θέματα κυβερνοασφάλειας και στις τεχνολογίες 5G και 6G

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σαουδική Αραβία προχώρησαν σε μια σειρά συμφωνιών, από την απομάκρυνση της ειρηνευτικής δύναμης από ένα στρατηγικής σημασίας νησί στην Ερυθρά Θάλασσα, μεταξύ Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας, μέχρι τη συνεργασία τους σε θέματα που αφορούν την τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τις συνομιλίες που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με υψηλόβαθμους Σαουδάραβες αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, η Ουάσινγκτον χαιρετίζει επίσης την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου που είχε ήδη ανακοινωθεί από τον OPEC+. Μέλη του οργανισμού αυτού είναι τόσο η Σαουδική Αραβία όσο και η Ρωσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι Αμερικανοί και οι άλλες ειρηνευτικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν από το νησί Τιράν, όπου σταθμεύουν στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συμφωνιών μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου, του 1978. Το Τιράν βρίσκεται σε μια περιοχή στρατηγικής σημασίας, που οδηγεί στο λιμάνι Εϊλάτ του Ισραήλ.

Οι ΗΠΑ καλωσόρισαν επίσης την απόφαση του Ριάντ να ανοίξει τον εναέριο χώρο της Σαουδικής Αραβίας στους ισραηλινούς αερομεταφορείς.

Οι δύο χώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν σε θέματα κυβερνοασφάλειας και στις τεχνολογίες 5G και 6G.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: