Τα μπιφτέκια από κοτόπουλο τα αγαπούν όλοι, μικροί και μεγάλοι.
Και η αλήθεια είναι πως όλοι έχουμε τη δική μας . Εδώ θα μιλήσουμε όμως για έναν απλό και λαχταριστό τρόπο, με μια συνταγή γεμάτη γεύση και αρώματα.
Όλα ξεκινούν με το σωστό πλάσιμο. Αναμειγνύουμε λοιπόν μισό κιλό κιμά κοτόπουλου, 1 , 2 φρέσκα κρεμμυδάκια και μια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένα όλα τους.
Για εξτρά γεύση και αρώματα, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο άνηθο, 1 κουταλιά βασιλικό ή μέντα, 1 κουταλιά κύμινο, 1 γενναιόδωρη δόση χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Τα μπιφτέκια δεν πρέπει να ξεπερνάνε τα 9-10 εκατοστά, αυτό είναι το μυστικό στο πλάσιμο. Πριν τα ψήσουμε, τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για λίγο σε αντικολλητικό χαρτί.
Τα, σε μεσαία φωτιά, για 12 λεπτά και απολαμβάνουμε…
syntages