Ο απλός τρόπος να απογειώσεις κάθε πιάτο που βγαίνει από την κουζίνα σου

Είναι εδώ για να απογειώσει τη γεύση στα πάντα, από ψητά κρεατικά, ψαρικά, ζυμαρικά και μανιτάρια μέχρι βραστά λαχανικά και ψωμί ψημένο.

Το βούτυρο δεν χρειάζεται συστάσεις για τα θαύματα που κάνει στη , μια κουταλιά αγνό βούτυρο πάνω ένα φρεσκομαγειρεμένο φαγητό του χαρίζει απίθανη γευστική ένταση.

Πόσο μάλλον όταν το βούτυρο είναι αρωματικό! Τα αρωματικά βούτυρα δεν είναι κατά κανέναν τρόπο μυστικό στην κουζίνα, κι όμως ελάχιστοι τα χρησιμοποιούν στη μαγειρική τους καθημερινότητα.

Είναι όμως ο απλούστερος τρόπος να αποκτήσει βαθιά γεύση ένα φαγητό και πάρα πολύ απλό στην ετοιμασία του. Το καλύτερο; Πως ακριβείς δεν υπάρχουν εδώ, όλα είναι θέμα γούστου και προτίμησης.

Επιλέγεις τα βότανα της αρεσκείας σου και αρωματίζεις το βούτυρο όσο πολύ ή λίγο αγαπάς, παίζοντας με τις αναλογίες και τα συστατικά. Αν δεν έχεις χρόνο πάντως για πειραματισμούς, μια ασφαλής επιλογή είναι πάντα το βούτυρο με σκόρδο και μαϊντανό.

Επιλέγουμε ένα αγνό βούτυρο και το αφήνουμε τουλάχιστον μία ώρα εκτός ψυγείου, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να δουλεύεται ευκολότερα. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το μαλακό βούτυρο με μισή κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό και δύο σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο).

Ανακατεύουμε καλά με το κουταλάκι για να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο. Για μεγαλύτερη οξύτητα, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο λεμόνι (ή ακόμα και ξύσμα) και να δώσουμε εξτρά νοστιμιά με μια πρέζα χοντρό αλάτι.

Το ίδιο μπορούμε μάλιστα να κάνουμε και με το , χαρίζοντάς του γευστικό βάθος. Εδώ πρέπει να ζεστάνουμε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα, να προσθέσουμε τα υλικά της αρεσκείας μας (το δεντρολίβανο τού πάει πολύ) και να το αφήσουμε για λίγο στη φωτιά, χωρίς να κάψει.

Το κατεβάζουμε από το μάτι και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Το μεταφέρουμε σε ένα μπουκάλι και προσθέτουμε λίγο ακόμα φρέσκο δεντρολίβανο. Διατηρείται στο ψυγείο για έναν μήνα…

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: