Ο άνδρας που «πρωταγωνιστεί» στα πακέτα τσιγάρων κάνει μήνυση και καταγγέλλει απάτη (ΦΩΤΟ)

Οι περισσότεροι από εμάς πιθανότατα τον έχουμε δει και μάλιστα σε μια ιδιωτική στιγμή του: με κλειστά τα μάτια, ξαπλωμένο στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Είναι ένας 54χρονος από την Ισπανία που προς μεγάλη έκπληξή του είδε το πρόσωπό του πάνω σε πακέτα καπνού και τσιγάρων, στο πλαίσιο της εκστρατείας για τον περιορισμό του καπνίσματος.

Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ο άνδρας προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά των υπηρεσιών Υγείας της χώρας καταγγέλλοντας πως έχει χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία του χωρίς την άδειά του.

«Εγώ είμαι στη φωτογραφία», δήλωσε ο 54χρονος από το Boiro της βορειοδυτικής Ισπανίας. «Πρέπει να βγήκε όταν έκανα επέμβαση στην πλάτη μου, πριν τρία χρόνια. Έκανα την καταγγελία μου στην αστυνομία για να αφαιρεθεί η φωτογραφία από τα πακέτα, δεν θέλω να βλέπω τον εαυτό μου κάθε μέρα», εξήγησε ο ίδιος, υποστηρίζοντας πως είναι και ο ίδιος καπνιστής.

Σύμφωνα με τον ίδιο η επέμβαση δεν είχε καμία σχέση με ασθένεια που να σχετίζεται με το κάπνισμα αλλά αφορούσε την τοποθέτηση εμφυτευμάτων τιτανίου στη σπονδυλική του στήλη.

«Στο πακέτο λέει πως το κάπνισμα προκαλεί εμφράγματα και αναπηρία αλλά σε αυτή τη φωτογραφία δεν βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση λόγω των συνεπειών του καπνίσματος», εξηγεί.

Η υπόθεση όμως περιπλέκεται καθώς οι υπηρεσίες Υγείας της Γαλικίας ξεκαθαρίζουν πως η φωτογραφία δεν μπορεί να έχει βγει στα νοσοκομεία που υπάγονται στην εποπτεία τους επειδή «ο αναπνευστικός σωλήνας που απεικονίζεται είναι διαφορετικού είδους από αυτούς που χρησιμοποιούμε εμείς».

Σύμφωνα με την Telegraph, ο 54χρονος δεν είναι ο μόνος που έχει καταγγείλει χωρίς άδεια χρήση φωτογραφιών του στα πακέτα τσιγάρων. Τον Ιούνιο ο Βέλγος Serge Nizet αντίκρισε σοκαρισμένος το πρόσωπο του πατέρα του που είχε πεθάνει έξι χρόνια πριν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τονίσει πως όλες οι φωτογραφίες των ανθρώπων που απεικονίζονται πάνω σε καπνό και τσιγάρα αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας που προέκυψαν από το κάπνισμα και οι εικόνες χρησιμοποιήθηκαν με την άδεια των εμπλεκόμενων.

newsbeast.gr

seleo.gr-Diethni

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: