Ο άνδρας μου έχει μυστικά από εμένα. Νιώθω προδομένη

Η 37χρονη Μελίνα ρωτά

Ήθελα να ρωτήσω γιατί ένας άνδρας μιλάει πίσω από την πλάτη της γυναίκας του με την κολλητή της και δεν της το λέει αλλά την κοροϊδεύει, αφού δεν τρέχει κάτι. Το ανακάλυψα μετά από 5 μήνες και έχω πάθει σοκ. Ούτε η φιλενάδα μου μου το είπε.

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος Γεωργία Καλτσίδου:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Καταλαβαίνω από το μήνυμα σας πως αναφέρεστε σε μία φιλική συνομιλία αναφορικά με εσάς ή με κάποια άλλη θεματική (δεν είμαι σίγουρη), που έχουν δύο άνθρωποι πολύ κοντινοί σας και των οποίων ο συνδετικός κρίκος, μάλιστα, είστε εσείς. Μετά από 5 μήνες αντιλαμβάνεστε αυτό που συμβαίνει και όλο αυτό σας σοκάρει, σας εκπλήσσει και αναρωτιέστε για ποιο λόγο το έχουν αποκρύψει από εσάς. Αν καταλαβαίνω σωστά περισσότερο από τον σύντροφο σας περιμένετε απαντήσεις και σαν να τον θεωρείτε περισσότερο υπεύθυνο για το γεγονός. Μερικές δικές μου προτάσεις ακολουθούν.

Όλα αυτά τα συναισθήματα που υπάρχουν μέσα σας είναι λογικό να υπάρχουν. Θυμός, λύπη, φόβος και ότι άλλο νιώθετε είναι καλοδεχούμενα και έχουν τον λόγο τους.  Κάτι μέσα σας μοιάζει από την όλη συμπεριφορά και στάση, ειδικά του συντρόφου σας και νιώθετε την ανάγκη να μάθετε το .

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, καταλαβαίνω ότι όλο αυτό πιθανόν να έχει επηρεάσει τη σχέση σας με τον σύντροφο και τη φίλη σας, με τον καθένα με έναν ξεχωριστό τρόπο. Αν και όταν είστε έτοιμη, μέσα από μία συζήτηση, μπορείτε να ζητήσετε απαντήσεις. Μπορείτε να ακούσετε το τι έχει να σας πει, τόσο ο σύντροφός σας όσο και η φίλη σας, και να δείτε μέσα σας πώς σας κάνουν οι απαντήσεις τους να νιώθετε. Αυτή η εσωτερική αίσθηση που έχετε για τα πράγματα που συμβαίνουν μπορεί να είναι ο οδηγός σας για το πώς θα κινηθείτε και τι θα φέρει ηρεμία και ικανοποίηση μέσα σας.

Πολλές φορές ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα της σχέσης μας με δικούς μας  ανθρώπους ή και μία ευκαιρία για να τοποθετήσουμε τα δικά μας όρια, αξίες και πιστεύω μέσα μας αλλά και σε σχέση με ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν.

Ελπίζω να σας βοήθησα.

Γεωργία Καλτσίδου
Ψυχολόγος
Ειδίκευση στην Κλινική & Κοινωνική Ψυχολογία Εξαρτήσεων & Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

7 βήματα για να «χτίσεις» την εμπιστοσύνη σε μία σχέση

Πώς ξεπερνιέται η απιστία; «Τον συγχώρεσα, αλλά έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου, θέλω να πονέσει»

Πώς θα κερδίσεις ξανά την εμπιστοσύνη κάποιου;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: