Ο Alexander McQueen επέστρεψε στο Λονδίνο με ένα εντυπωσιακό show γεμάτο dreamy σύνολα

Ο Alexander McQueen επέστρεψε στο Λονδίνο με ένα εντυπωσιακό show γεμάτο dreamy σύνολα

Ο εμβληματικός οίκος παρουσίασε τη νέα του συλλογή για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 στο Λονδίνο, αντλώντας έμπνευση από τον άστατο καιρό του.

Για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, η Creative Director του Alexander McQueen Sarah Burton παρουσίασε τη συλλογή της εκτός επίσημου calendar. Αυτή η συλλογή σηματοδοτεί το πρώτο physical show του Βρετανικού οίκου στο Λονδίνο μετά το 2016 (από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως τον Σεπτέμβριο του 2019, παρουσίαζε τις συλλογές του στο Παρίσι).

Ο εντυπωσιακός χώρος και η έμπνευση της Sarah Burton

Η επιστροφή του οίκου στη γενέτειρά του γιορτάστηκε με ένα πολύ εντυπωσιακό show στην ταράτσα του Tobacco Docks Yellow Park στο East End του Λονδίνου. Εκεί, ο διεθνώς αναγνωρισμένος Χιλιανός αρχιτέκτονας Smiljan Radic δημιούργησε μια τεράστια πλαστική φούσκα σε σχήμα σύννεφου. Επομένως, ενώ παρακολουθούσαν το show, οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να κοιτάξουν ψηλά και να απολαύσουν τον λονδρέζικο ουρανό, καθώς και το αστικό τοπίο της πόλης.

«Οι τρικυμιώδεις ουρανοί είναι αυτό που ζήσαμε και ζούμε, οπότε η συλλογή είναι για το σκοτάδι και το φως. Και επίσης, αυτό είναι ένα show με το οποίο τιμάμε το Λονδίνο ως το σπίτι μας – το σπίτι μου, το σπίτι της ομάδας μου και του brand- και ο άστατος καιρός είναι κομμάτι της ζωής στο Λονδίνο» δήλωσε η σχεδιάστρια. «Δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμα από την πανδημία και δε γνωρίζουμε τι μας περιμένει μετά, οπότε ο ουρανός αντιπροσωπεύει την ιδέα της διαρκούς κίνησης, μεταβολής και προσαρμογής- δεν έχουμε ακριβώς τον έλεγχο με τον καιρό και κάπως έτσι είναι κι αυτό που συμβαίνει. Ήθελα να εξερευνήσω το πώς ξεπερνάμε μια δύσκολη κατάσταση», ολοκλήρωσε.

Τα looks που ξεχώρισαν

Για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, λοιπόν, ο Alexander McQueen συνδύασε την τεχνολογία, τη φύση και τη μόδα για μια καινοτόμα και κλασική συλλογή. Τα ίδια τα ρούχα ταίριαξαν με το γύρω περιβάλλον, καθώς πολλά φορέματα περιλάμβαναν sky prints. Ένα mini φόρεμα, για παράδειγμα, απεικόνισε τα υπέροχα ζεστά χρώματα που βάφουν τον ουρανό την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Παρομοίως, ένα αμάνικο μαύρο φόρεμα ήταν τυπωμένο με μια φωτογραφία από σκοτεινά σύννεφα καταιγίδας.

Στη συλλογή είδαμε επίσης την χαρακτηριστική rock ατμόσφαιρα της Burton με τα biker jackets, το εκπληκτικό tailoring, τα puff – sleeved blazers και τα dark στοιχεία. Την πασαρέλα έκλεισε η πιο διάσημη γαζέλα της μόδας, Naomi Campell, φορώντας ένα μαύρο cropped σακάκι, μια τούλινη φούστα και ένα ημιδιάφανο ολοκέντητο καλσόν.

Συνέχισε παρακάτω για να δεις τα αγαπημένα μας looks από την SS22 συλλογή του οίκου.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ImaxTree Alexander McQueen SS22

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: