Ο Άγιος Παΐσιος εμφανίστηκε στον Γονίδη (φωτό)

Ο Σταμάτης Γονίδης φιλοτέχνησε, ως εκ θαύματος, την αγιογραφία του αγίου Παΐσιου χωρίς να έχει δει ποτέ το πρόσωπό του! Μετά τη θεραπευτική μουσική, ο γνωστός καλλιτέχνης ξεδιπλώνει τώρα ένα ακόμη ταλέντο του.

Χωρίς ποτέ πριν στη ζωή του να έχει ασχοληθεί με τη ζωγραφική, τα χρώματα, τα εργαλεία, τα πινέλα, τις καρτολινες, τη γλυπτική, τον καμβά ή να διδάχθηκε σχέδιο, ξεκίνησε να δημιουργεί πίνακες με προσωπογραφίες αγίων. 

Όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος στην εφημερίδα Εspresso, πριν από λίγο καιρό, έδειξε σε μερικούς καλούς του φίλους τα έργα του. Τα χέρια του όπως είπε ήταν σαν να πήγαιναν μόνα τους… Τραβούσε γραμμές, σκίαζε μάτια και δημιούργησε τη μορφή ενός άνδρα γηραιού με ήρεμη έκφραση και μια απλότητα συναισθημάτων στο πρόσωπο, τον οποίο κοιτώντας τον ολοκληρωμένο δεν του θύμιζε κάποια γνώριμη μορφή από το περιβάλλον του. Οι φίλοι του όμως αναγνώρισαν τον γέροντα Παΐσιο…

«Δεν είμαι αγιογράφος και σίγουρα δεν είμαι ζωγράφος» είπε ο Γονίδης «θα έλεγα πως είμαι ένας εικαστκός καλλιτέχνης» πρόσθεσε. 

seleo.gr-Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: