Ο 5ος γύρος του Valvoline Πρωτάθληματος  Drift σήμερα στη Ζάκυνθο

Η  5η «στάση» του Drift, θα γίνει σήμερα στη Ζάκυνθο. Το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα Drift από καταβολής του θεσμού μπήκε μπαίνει στην τελική -φθινοπωρινή- του ευθεία με τον 5ο γύρο του Valvoline Πανελληνίου Πρωταθλήματος στα Λιθακιά της Ζακύνθου, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου.

Τόσο στην κατηγορία Pro όσο και στα μονά περάσματα της Street Legal, ο φετινός συναγωνισμός δεν έχει προηγούμενο: στην Pro έχουν κερδίσει τέσσερις διαφορετικοί οδηγοί τους ισάριθμους φετινούς αγώνες, και ο Αναστάσιος Χάρκας προηγείται στην κορυφή της βαθμολογίας με 7 βαθμούς από τον Χρήστο Χαντζαρά. Πιο πίσω, από την 3η μέχρι την όγδοη θέση, συνολικά έξι οδηγοί χωρίζονται από μόλις 7 βαθμούς διαφορά!

Εκπληκτικός αναμένεται και ο συναγωνισμός για τον τίτλο και στη Street Legal, στην οποία ο Παναγιώτης Γρηγορίου -με τη δεύτερη θέση που κατέκτησε στον τελευταίο αγώνα, του Πύργου- έχει το προβάδισμα στο πρωτάθλημα με διαφορά 13 βαθμών.

Οι 28 αγωνιζόμενοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή (17 στην Pro και 11 στη Street Legal) στην πέμπτη φετινή συνάντηση του θεσμού είναι έτοιμοι να προσφέρουν μοναδικό θέαμα αύριο, Σάββατο 15/9, στην πίστα της διοργανώτριας Λέσχης ΑΛΕΖ στα Λιθακιά της Ζακύνθου. Πρόκειται για ένα εγκαταλειμμένο λατομείο, το οποίο οι άνθρωποι του Σωματείο με κόπους ετών μετέτρεψαν σε μια υπέροχη κοιτίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η πίστα έχει μήκος 780 μέτρων, από τα οποία για τον αγώνα του Drift θα χρησιμοποιηθούν τα 500, ενώ το πλάτος της φτάνει τα 8 ως 10 μέτρα. Περιλαμβάνει, επίσης, κερκίδα 600 ατόμων — αν και μέχρι στιγμής στους αγώνες του Valvoline Π.Π. Drift αυτός ο αριθμός θεατών έχει ξεπεραστεί κατά πολλές εκατοντάδες!

Όσον αφορά στο πρόγραμμα του αγώνα, μετά την πρωινή ενημέρωση των αγωνιζόμενων (στις 9:30) τα ελεύθερα περάσματα θα ξεκινήσουν στις 10:00 και τα βαθμολογημένα στις 12:00. Ο αγώνας  θα ξεκινήσει στις 18:00, ενώ η απονομή των επάθλων των νικητών είναι προγραμματισμένη για τις 21:00, στο χώρο της Γραμματείας του αγώνα.

Ο 5ος γύρος του Valvoline Πρωτάθληματος  Drift σήμερα στη Ζάκυνθο gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: