Ο 12χρονος Φαίδωνας Παπαφιλίππου προετοιμάζεται για τις μεγάλες διοργανώσεις καρτ

Ο Φαίδωνας Παπαφιλίππου είναι μόλις 12 ετών και όμως λειτουργεί σαν ένας ενήλικας επαγγελματίας. Στις 25-28 Αυγούστου θα λάβει μέρος στον 4ο γύρο του Ιταλικού Πρωταθλήματος Karting που θα διεξαχθεί στην πίστα του Sarno. Θα είναι ένα «ζέσταμα» για τον αγώνα του FIA Karting World Championship, που θα γίνει στις 15-18 Σεπτεμβρίου.

Ο δωδεκάχρονος οδηγός από την Αθήνα πήρε πέρυσι το βάπτισμα του πυρός εκτός συνόρων. Αγωνιζόμενος στην κατηγορία MINI, μάζεψε εμπειρίες και παραστάσεις από το WSK Euro Series, το WSK Super Champions Cup, το WSK Open Cup και το WSK Super Master Series. Κύριος στόχος είναι να μάθει τις νέες πίστες.

Μέσα σε λίγους μήνες και μετά από σκληρή προπόνηση κατάφερε να ξεχωρίσει και σήμερα βρίσκεται ανάμεσα στους 30 καλύτερους (από τους 100) οδηγούς στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα karting παγκοσμίως!

Φέτος, ακολουθεί πλήρες πρόγραμμα ως εργοστασιακός οδηγός της κορυφαίας ομάδας DR Racing .

Όταν ρωτήθηκε για την αλλαγή δεδομένων στην αγωνιστική του εμπειρία είπε ότι: «Όλα είναι διαφορετικά στην καινούργια κατηγορία και κυρίως ο κινητήρας. Στην MINI ο κινητήρας είναι στους 14 ίππους ενώ στην JUNIOR χρησιμοποιούμε OKJ στους 32. Αυτό απαιτεί διαφορετικό οδηγικό στιλ και πρέπει να εκμεταλλεύεσαι περισσότερο τα φρένα. Με τη διαχείριση του γκαζιού ελέγχεις πως θα συμπεριφερθεί το καρτ στην έξοδο της στροφής».

Και συνέχισε :

«Καθώς ήταν οι πρώτοι μου αγώνες στην κατηγορία JUNIOR και παρότι στο Lonato αναγκάστηκα να εκκινώ τελευταίος κάθε σκέλος εξαιτίας μηχανικού προβλήματος στις χρονομετρημένες δοκιμές, κέρδισα θέσεις και ήταν ένα πολύτιμο μάθημα σε ό,τι αφορά στην ψυχολογία μου. Προσπαθούσα να σκέφτομαι θετικά και να επικεντρώνομαι στους αγώνες μου, όπως και έκανα, κερδίζοντας έδαφος. Αγώνα με τον αγώνα βελτιώνομαι και σε συνεργασία με την ομάδα μου, θα πετύχω τους στόχους μου. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος αφού σε αυτόν το θεσμό συμμετέχουν οι καλύτεροι οδηγοί από όλον τον κόσμο».

Οι αγώνες που θα πάρει μέρος είναι το WSK Open Cup στις 29 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου με το ραντεβού να είναι στην πίστα του Lonato, ενώ η αυλαία των προσπαθειών του Έλληνα οδηγού πέφτει με τους δύο αγώνες του WSK Final Cup, πάλι στο Sarno στις 3-6 Νοεμβρίου και τέλος, στη South Garda, στις 17-20 Νοεμβρίου.

Αρωγός στις φετινές προσπάθειες του Φαίδωνα είναι το Central Group (όμιλος εταιρειών που δραστηριοποιείται κυρίως στη ναυτιλία) που τον στηρίζει τον 12χρονο σε όλες τις εξορμήσεις του εκτός συνόρων.

Η Central Group είναι ένας και ο ιδιοκτήτης του, Ευάγγελος Πιστιόλης, πίστεψε από την πρώτη στιγμή στον Φαίδωνα και τον στηρίζει σε κάθε του βήμα!

 

 

 

 

 

 

Ο 12χρονος Φαίδωνας Παπαφιλίππου προετοιμάζεται για τις μεγάλες διοργανώσεις καρτ gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: