Νυχτερινά κέντρα: Την ώρα του Ελέγχου στο Γκάζι κρύβονταν στο… πατάρι γιατί είχαν πλαστά πιστοποιητικά

Πανικός σε δύο νυχτερινά κέντρα για τους ελέγχους – Το ένα λειτουργούσε κανονικά ενώ του είχε επιβληθεί λουκέτο λόγω παραβίασης των μέτρων – Στο άλλο δεν γινόταν κανένας απολύτως έλεγχος για πιστοποιητικά — «Σαφάρι» από τις αρχές σε όλη τη χώρα

Αδιόρθωτοι, παρά την επέλαση της πανδημίας και την απειλή της μετάλλαξης Όμικρον παρέμειναν τις ημέρες των Χριστουγέννων ορισμένοι μαγαζάτορες και θαμώνες που επέλεξαν να αγνοήσουν τα μέτρα προστασίας και να διασκεδάσουν. Αυτό φανερώνουν οι έλεγχοι που έγιναν σε νυχτερινά κέντρα στα οποία βρέθηκαν πληθώρα πλαστών πιστοποιητικών με τους κατόχους τους να τρέχουν να κρυφτούν σε… πατάρια και κάτω από τραπέζια.

Οι Αρχές είχαν «υποσχεθεί» σαρωτικούς και αυστηρούς ελέγχους των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, προκειμένου να μπει και ένα φρένο στην μετάλλαξη Όμικρον, και όπως φαίνεται έγινε πράξη. Άλλωστε είχε γίνει γνωστό πως στους δρόμους θα βρίσκονταν 10.000 αστυνομικοί για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες για πολλούς ελέγχους.

Αυτό που έγινε ωστόσο στο Γκάζι, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αδιαφορίας. Έτσι μεγάλο πρόστιμο επιβλήθηκε το βράδυ της παραμονής Χριστουγέννων σε δύο γνωστά κλαμπ στην περιοχή και στην Ιερά Οδό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο ένα κέντρο εντοπίστηκαν πολλά πλαστά πιστοποιητικά ενώ στο άλλο δεν γινόταν κανένας απολύτως έλεγχος για την είσοδο στο κέντρο διασκέδασης. Μάλιστα στην έφοδο των αρχών που έγινε στο ένα κατάστημα θαμώνες προσπαθούσαν είτε να κρυφτούν σε πατάρια και κάτω από τραπέζια είτε να αποχωρήσουν άμεσα από το κατάστημα προκειμένου να μην διαπιστωθεί η απάτη τους.

Στο ένα κλαμπ επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και μπήκε λουκέτο 15 ημερών. Παράλληλα συνελήφθη ο υπεύθυνος. Στο άλλο κλαμπ επιβλήθηκε πρόστιμο 35.000 ευρώ για παράβαση της αναστολής λειτουργίας που είχε επιβληθεί πρόσφατα. Και εκεί συνελήφθη ο υπεύθυνος.


Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικράτησε σε πολλά νυχτερινά κέντρα τις ημέρες των Χριστουγέννων είναι αυτή που απεικονίζεται σε φωτογραφία από γνωστή πίστα επί της Κηφισίας, όπου φαίνεται να υπάρχει πολύς κόσμος εντός του κέντρου χωρίς να φοράει κανείς μάσκα.

Σαρωτικοί έλεγχοι, με συλλήψεις, πρόστιμα και λουκέτα

Μόνο την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 85.498 έλεγχοι, από τους οποίους οι 35.867 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Πραγματοποιήθηκαν 7 συλλήψεις και εντοπίστηκαν 502 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας.

Τα συνεργεία ελέγχων διαπίστωσαν συνολικά 657 παραβάσεις μόνο την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου και προχώρησαν σε επτά συλλήψεις αλλά και στην επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας σε συνολικά 13 καταστήματα. Από αυτά τα τρία ήταν στην Αττική, δύο στη Θεσσαλία, τρία στην Ήπειρο και πέντε στα νησιά του Ιονίου. Σε όλες τις περιπτώσεις τα μαγαζιά σφραγίστηκαν για τις επόμενες 15 ημέρες ενώ επιβλήθηκαν και διοικητικά πρόστιμα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της αστυνομίας, οι αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους σε όλη τη διάρκεια των εορτών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τηρείται η εφαρμογή των νέων μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Αναλυτικά στοιχεία από την Αστυνομία:

Στην Αττική,

  • σύλληψη και 10.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και σύλληψη και από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες διότι έφεραν πλαστά πιστοποιητικά,
  • σύλληψη και 25.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή επιπρόσθετης 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση αναστολής λειτουργίας,
  • σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες,
  • σύλληψη ατόμου κατά παράβαση του άρθρου 285 Π.Κ. για παράνομη είσοδο σε νοσοκομείο,
  • 1 παράβαση σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,
  • 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία,

  • σύλληψη ιδιοκτήτη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ορίου πελατών,
  • 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 4 πελάτες,
  • 3 παραβάσεις σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας κανόνων λειτουργίας,
  • 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη και ιδιοκτήτη καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

  • 21 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες, ιδιοκτήτες και εργαζόμενους καταστημάτων,
  • 1 παράβαση σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,
  • 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες και οδηγούς οχημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο,

  • 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, ιδιοκτήτη και πελάτη καταστήματος,
  • 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες και οδηγούς οχημάτων

Στη Θεσσαλονίκη,

  • 3 παραβάσεις σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,
  • 13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά,

  • από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 5 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,
  • 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Στην Ήπειρο,

  • από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 3 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,
  • 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων, καθώς και παράβαση σε υπάλληλο που δεν έφερε βεβαίωση αρνητικού ελέγχου για τον κορωνοϊό.

Στην Πελοπόννησο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Στη Δυτική Μακεδονία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος. Επιπλέον 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχήματος.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: