NYFW SS/22: Μιλήσαμε με τις γυναίκες που ευθύνονται για τα fun looks του show των Alice+Olivia

Στο Virtual Designer Discussion που οργάνωσε το TRESemmé, είχαμε την τιμή να ακούσουμε την Justine MarjanGlobal Hair Stylist και την Stacey BendetCreative Director του οίκου Alice+Olivia, να μας μιλούν για τον μαξιμαλισμό μετά την πανδημία, τη σημασία του να ασπαζόμαστε τον αυθεντικό εαυτό μας και πώς μπορούμε να το καταφέρουμε μέσα από το στιλ μας.

Για το show των Alice + Olivia σου έχουμε ήδη μιλήσει. Ήταν το αγαπημένο μας από τη φετινή New York Fashion Week, για την οποία μας έδωσε -για ακόμα μια φορά- ένα… virtual backstage pass το αγαπημένο μας TRESemmé.

To TRESemmé ωστόσο δεν μένει στα παρασκήνια. Φέρνει τη μόδα και την ομορφιά, τα μαλλιά και το στιλ στην καθημερινότητά μας και οι experts που επιλέγει, είναι οι masterminds των τάσεων.

Γυναίκες που δημιουργούν τάσεις και μας μαθαίνουν πώς να είμαστε ο αυθεντικός εαυτός μας. Δεδομένου λοιπόν ότι, η μόδα και η ομορφιά υφίστανται μία μεγάλη μεταμόρφωση αυτό τον καιρό, το TRESemmé φιλοξένησε μία διαδικτυακή συζήτηση.

NYFW SS/22: Μιλήσαμε με τις γυναίκες που ευθύνονται για τα fun looks του show των Alice+Olivia

Σε αυτή είχαμε την τιμή να συμμετάσχουμε και να ακούσουμε τις Justine Marjan, Global Hair Stylist και Stacey Bendet, Creative Director του οίκου Alice+Olivia και φυσικά, δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από ένα brand όπως το TRESemmé, του οποίου η αποστολή είναι να κάνει την κάθε μία από εμάς να ανακαλύψει τον αυθεντικό εαυτό της και να τον εκφράσει χωρίς φόβο.

Πριν σου μεταφέρουμε ωστόσο όλα όσα ειπώθηκαν στη συζήτησή μας με την Justine και τη Stacey, πρέπει να μάθεις λίγα πράγματα για αυτές τις δύο superwomen.

NYFW SS/22: Μιλήσαμε με τις γυναίκες που ευθύνονται για τα fun looks του show των Alice+Olivia

Η Stacey Bendet είναι CEO and Creative Director του brand Alice + Olivia, του brand που επιτρέπει στις γυναίκες να εκφράσουν το προσωπικό τους στιλ. Είναι ακόμη συνιδρυτής του Share The Mic Now, το οποίο δημιουργήθηκε ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμβέλεια οι φωνές των μαύρων γυναικών στην Αμερική. Τέλος, το νεότερο «παιδί» της είναι το Creatively, μία πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους καλλιτέχνες πολλών ειδικοτήτων στον αβέβαιο καιρό που ζούμε.

NYFW SS/22: Μιλήσαμε με τις γυναίκες που ευθύνονται για τα fun looks του show των Alice+Olivia

Ούσα hairstylist για περισσότερο από δέκα χρόνια, η Justine MaRjan είναι Global Hair Stylist του TRESemme από το 2017 και κάθε σεζόν, ηγείται μια ομάδα κομμωτών που δημιουργεί  μοντέρνα looks για μερικούς από τους πιο διάσημους σχεδιαστές στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Η καριέρα της Justine, η οποία ξεκίνησε υπό την καθοδήγηση της Jen Atkin, διαμορφώθηκε από την επιμονή, την αυτοπεποίθηση, την αφοσίωση στην τέχνη της και το ταλέντο της. Έτσι, κατάφερε να γίνει μία από τους πιο πολυπόθητους καλλιτέχνες που εργάζονται στο NYFW και να εμπνεύσει μια νέα γενιά γυναικών να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Justine, Πώς είναι για εσένα η εμπειρία του fashion week τώρα που έγινες μητέρα;

Ήταν τέλεια, μου άρεσε που επέστρεψα και ένιωσα λίγη κανονικότητα. Είδα γνώριμα πρόσωπα και μπήκα στη δημιουργική ατμόσφαιρα της πόλης.

Ποιο ήταν ένα από τα highlight της εβδομάδας μόδας για εσένα;

Τα πάντα! Και μόνο η συμμετοχή μου στα shows! Κάθε φορά που βρίσκεσαι στα παρασκήνια παίρνεις μία ώθηση, ένα τέλειο συναίσθημα. Είναι υπέροχο να βλέπεις τα πάντα να λειτουργούν αρμονικά, την γκαρνταρόμπα, τα μαλλιά και το μακιγιάζ.

«Κάθε φορά που βρίσκεσαι στα παρασκήνια παίρνεις μία ώθηση, ένα τέλειο συναίσθημα»

Πες μας τι άλλαξε μετά την πανδημία στα παρασκήνια. Τι έχεις παρατηρήσει;

Είναι σίγουρα μικρότερες οι ομάδες και λιγότερα τα μοντέλα. Επίσης, υπάρχουν ακόμα μεγάλες αποστάσεις και όλοι φορούν τις μάσκες τους εκτός και αν είσαι μοντέλ. Όλοι προσέχουν περισσότερο. Είναι διαφορετικά αλλά όλοι είναι ενθουσιασμένοι που βρίσκονται εκεί και έχουν τέλεια διάθεση οπότε είναι fun!

NYFW SS/22: Μιλήσαμε με τις γυναίκες που ευθύνονται για τα fun looks του show των Alice+Olivia

Έχουμε δει τις πασαρέλες γεμάτες glamour πολλών οκτανίων, κυρίως στο show των Alice + Olivia. Πιστεύεις ότι οι γυναίκες προσπαθούν να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο μετά το lockdown; Πώς θα επηρεάσει αυτό όσα θα δούμε στην πορεία;

Εννοείται! Θα βλέπουμε ολοένα και λιγότερα ατημέλητα looks γιατί οι γυναίκες είναι έτοιμες για όλα, όσον αφορά τη μόδα, τα μαλλιά και το μακιγιάζ. Ένα από τα μεγαλύτερα trends της σεζόν  στις πασαρέλες ήταν το χρώμα. Το χρώμα επιστρέφει στα μαλλιά, το μακιγιάζ και την γκαρνταρόμπα μας. Είμαστε έτοιμες να κάνουμε κάτι καινούργιο και είναι τέλειο να το βλέπεις να παρελαύνει μπροστά σου. Υπήρξε μία παύση τα περασμένα χρόνια, δεν γίνονταν ιδιαίτερα πράγματα στα μαλλιά και το μακιγιάζ και τώρα όλα έχουν αλλάξει.

«Το χρώμα επιστρέφει στα μαλλιά, το μακιγιάζ και την γκαρνταρόμπα μας»

Stacey, μετά από ένα χρόνο απομόνωσης, έχουμε παρατηρήσει αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο, άνδρες και γυναίκες, αντιλαμβάνονται το στυλ τους. Κάναμε μία ενδοσκόπηση και αναθεωρήσαμε τι έχει σημασία όσον αφορά το στιλ μας, την ταυτότητά μας και τις αξίες μας. Οι ρουτίνες μας άλλαξαν. Πώς πιστεύεις ότι άλλαξε το στυλ μας, εξαιτίας των όσων βιώνουμε τα 2 τελευταία χρόνια;

Πιστεύω ότι κατά κάποιο τρόπο οι γυναίκες εκτίμησαν τις διαφορετικές μορφές της άνεσης. Βαρέθηκαν όμως τα αθλητικά και τις φόρμες. Αυτό που βλέπουμε λοιπόν να συμβαίνει τώρα, είναι ότι οι γυναίκες θέλουν να κάψουν τις φόρμες και να μην τις φορέσουν ποτέ ξανά. Από την άλλη όμως, βλέπεις γυναίκες να φορούν sexy φορέματα με sneakers. Αυτό συνέβαινε τους τελευταίους 6 μήνες. Πλέον έχουμε περάσει στο απόλυτο glam: Φορέματα, παγιέτες, λάμψη, τακούνια. Οι γυναίκες θέλουν να δείχνουν glamorous και sexy, θέλουν να βγουν έξω! Διατηρούμε βέβαια μερικά στοιχεία από την άνεση, κυρίως καθώς επιστρέφουμε στα γραφεία. Το workwear έχει γίνει πολύ πιο casual και αυτό πιστεύω, ήρθε για να μείνει. Αλλά σε γενικές γραμμές, βλέπεις γυναίκες που θέλουν να γιορτάσουν τη θηλυκότητά τους και το χρώμα μέσα από αυτά που φορούν στις εξόδους τους.

NYFW SS/22: Μιλήσαμε με τις γυναίκες που ευθύνονται για τα fun looks του show των Alice+Olivia

«Οι γυναίκες θέλουν να δείχνουν glamorous και sexy, θέλουν να βγουν έξω!»

Γιατί πιστεύεις ότι η αυθεντικότητα και το να είμαστε ο αυθεντικός εαυτός μας είναι τόσο σημαντικό όσον αφορά το στιλ και πώς το αντιλαμβάνεσαι εσύ;

Αυτό που δείχνουμε στον κόσμο σήμερα είναι τα ρούχα μας, τα μαλλιά και το μακιγιάζ μας. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που έχει για εμάς ο κόσμος. Είναι η δική μας τέχνη, αυτό που μοιραζόμαστε με τον κόσμο κάθε πρωί που ξυπνάμε. Το να φοράς μαύρα κάνει statement, τα χρώματα επίσης κάνουν statement το να φοράς πολλά κοκαλάκια κάνει statement. Όπως και αν εκφράζεται η κάθε μία, εμείς οι καλλιτέχνες δίνουμε στις γυναίκες τα εργαλεία να είναι εκείνες που θέλουν να είναι.

Justine, μιλώντας για αξεσουάρ μαλλιών. Πώς καλλιέργησες την προσωπική σου αισθητική;

Πιστεύω ότι το να βρω αυτό που είναι σωστό για εμένα ήταν το σημαντικότερο. Πάντα προσπαθούσα να δημιουργώ τάσεις που, παραδόξως, δεν ήταν κατάλληλες για εμένα, για το προσωπικό μου στιλ. Πιστεύω λοιπόν ότι, απλώς το να βρω έναν τρόπο να μεταφράσω τις τάσεις ώστε να ταιριάζουν στο στιλ μου με βοήθησε πολύ. Για παράδειγμα, μου αρέσουν πολύ τα αξεσουάρ και τα βάζω σε όλους. Στον εαυτό μου δεν τα χρησιμοποιώ πολύ αλλά μου αρέσει να κάνω λίγο πιο edgy και funky πράγματα. Δεν είμαι απόλυτα edgy αλλά θέλω να βάζω τη δική μου καλλιτεχνική και διαφορετική πινελιά στα χτενίσματα που δημιουργώ.

Πώς σε ενέπνευσε η συλλογή της Stacey;

Είχε τρομερές αναφορές και ήθελε να τα δώσει όλα όσον αφορά τα μαλλιά και το μακιγιάζ, πράγμα που ήταν super fun και με ενέπνευσε πολύ. Ειλικρινά ενθουσιάστηκα τόσο πολύ όταν με κάλεσε, γιατί ξέρω ότι οι γυναίκες είναι έτοιμες πλέον να κάνουν κάτι διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο. Πιστεύω ότι αυτό με επηρέασε και μου άρεσε πολύ ο τρόπος με τον οποίο τα χτενίσματα συμπλήρωσαν τα σύνολα και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο!

Stacey, ποιο ήταν το όραμά σου για τα χτενίσματα της πασαρέλας;

Περνάμε από τον μινιμαλισμό στον μαξιμαλισμό θεωρώ. Είχαμε κάποια ασπρόμαυρα, απλά αλλά κομψά, σύνολα για το show και είπα στην Justine ότι τα θέλω λίγο punk Chanel με τους φιόγκους και τα κρύσταλλά στις κοτσίδες. Λίγο glam, λίγο boho και έτσι καταλήξαμε με τα χτενίσματα της πασαρέλας και τα τρελά αξεσουάρ. Λάτρεψα αυτό που έκανε η Justine. Το αγαπημένο μου ήταν το χτένισμα με το ολόλευκο σύνολο και τον μεγάλο φιόγκο στα μαλλιά.

«Περνάμε από τον μινιμαλισμό στον μαξιμαλισμό θεωρώ»

Πόσο επηρέασε το προσωπικό σου στιλ τη συλλογή;

Σαν brand έχουμε νέα κολεξιόν κάθε μήνα. Οπότε, όταν αποφασίσαμε να κάνουμε το show αντλήσαμε έμπνευση από τη λάμψη, τα κεντήματα, το glam για αυτή τη σεζόν. Θέλαμε να παντρέψουμε την τέχνη με το show, να δείξουμε όλα όσα συμβαίνουν για τη δημιουργία ενός show. Η Justine και το TRESemmé έδειξαν πώς τα αξεσουάρ συμπληρώνουν και τονίζουν ένα σύνολο και ολόκληρο το show στην πραγματικότητα. Για εμάς δεν έχουν σημασία μόνο τα ρούχα αλλά όλοι οι συντελεστές που βάζουν τη δική τους πινελιά για τη δημιουργία ενός show.

«Η Justine και το TRESemmé έδειξαν πώς τα αξεσουάρ συμπληρώνουν και τονίζουν ένα σύνολο και ολόκληρο το show στην πραγματικότητα»

Θα μας πείτε για τις γυναίκες που έχετε θαυμάσει για το στιλ τους;

Justine: Η Rosie Huntington-iteley έχει απίστευτο στιλ και είναι πολύ κομψή. Λατρεύω και τη Zendaya που κάνει πάντοτε κάτι διαφορετικό και ρισκάρει. Από τις bloggers είναι η Leonie Hanne είναι αυθεντική σε αυτό που κάνει. Κάποιες φορές που πηγαίνω για ψώνια βλέπω ρούχα και ξέρω ότι θα τα διάλεγε.

Stacey: Η Haley Bieber είναι τέλεια, το μακιγιάζ και τα μαλλιά της είναι πολύ νεανικά και δροσερά. Τα ρούχα της είναι πολύ chic και elegant. Μία γυναίκα που ίσως να μην ξέρετε πολλοί αλλά είναι πολύ σημαντικό να την ακολουθήσετε, είναι η Bozoma Saint John CMO του Netflix. Ξέρει ακριβώς πώς να ντυθεί για να αντιπροσωπεύσει τον εαυτό της, τον αυθεντικό εαυτό της.

Μία τέλεια κουβέντα με δύο inspirational γυναίκες που αγαπούν τις άλλες γυναίκες και θέλουν να τις κάνουν να ανακαλύψουν το δικό τους στιλ. Περίμενε όμως, μην φεύγεις, παρακάτω μπορείς να δεις μερικά από τα looks από το show Alice + Olivia που δημιούργησε η Justine με τη βοήθεια του TRESemmé σε σούπερ κοντινό πλάνο!

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: