#NYFW DAY 6: Βρεθήκαμε στα shows των Prabal Gurung και Christian Cowan

Christian Cowan: «Το party πέθανε. Ζήτω το party!»

Μπορεί να έχει αποφοιτήσει από το Central Saint Martins μόλις το 2016, αλλά ο Βρετανός Christian Cowan έχει προλάβει ήδη να ντύσει τις Lady Gaga, Beyoncé, Miley Cyrus, Nicki Minaj και Naomi Campbell. Έχει προλάβει να επιλέξει να παρουσιάζει τις συλλογές του στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και έχει δώσει στο κοινό του μια νέα οπτική του sexy glamorous που λάτρευαν τα party girls στα 90s. Χρυσές ολόσωμες φόρμες, τύπου David Bowie στο Starman, mini στράπλες φορέματα με υπερμεγέθη φιόγκους, metallics, lurex και animal prints μοτίβα σε κορμάκια, sexy gowns με cut outs και σετ με crop tops και κολλητές φούστες, ήταν μερικά από τα statement looks που προτείνει ο Cowan για τη σεζόν F/W 2020-2021.

Ο fashion designer παίρνει βασικά χαράκτηριστικά του party dressing της δεκαετίας του 1990 και τα μετουσιώνει σε νεανικά, ultra sexy σύνολα που θέλουν όλα τα κορίτσια να φοράνε σε underground, prive events και να χορεύουν μέχρι το πρωί. Στο μακιγιάζ το team της MAC, με lead make up artist την εκκεντρική και πολύ ταλαντούχα Isamaya Ffrench, τα πράγματα ήταν το ίδιο εντυπωσιακά με τα ρούχα.

Προσπαθώντας να αποδώσουν το «wild spirit» του σχεδιαστή τόνισαν τα φρύδια και δημιούργησαν σε αρκετά μοντέλα το εφέ της τίγρης στα μάτια με χρυσές και μεταλλικές πράσινες σκιές. Γιατί η γυναίκα του Cowan όχι απλά επιβιώνει στην «αστική ζούγκλα» αλλά το διασκεδάζει πολύ, σαν να μην υπάρχει αύριο. “Party hard or go home” η φάση, στο πιο edgy και fashionable.

Prabal Gurung: H ιστορία του tailoring στη Νέα Υόρκη ξεδιπλώθηκε μπροστά στα μάτια μας, σε ένα αυθεντικό black tie event.

Στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης υπήρχαν shows πρωτοποριακά, shows με bohemian χαρακτήρα, με athleisure αισθητική, shows με ρούχα «φορέσιμα» 100%, shows που ξεχείλιζαν θεατρικότητα με extravagant δημιουργίες και υπήρχε και το show του Prabal Gurung. O τελειομανής, 40χρονος fashion designer από την Σιγκαπούρη, έκλεισε το Rainbow Room στον 65ο όροφο του Rockefeller Center, γέμισε τα ποτήρια μας σαμπάνια, έβαλε τον διάσημο πιανίστα, Colin Huggins, να πατάει τα πλήκτρα του στον ρυθμό του «New York, New York» και μας προσέφερε μία αληθινή εμπειρία 70s glamorous. #NYFW DAY 6: Βρεθήκαμε στα shows των Prabal Gurung και Christian Cowan
Τα A-list μοντέλα της Νέας Υόρκης περπατούσαν νωχελικά μέσα στην κυκλική αίθουσα, την στιγμή που η θέα έκοβε την ανάσα. Σχεδόν όσο και το αψεγάδιαστο tailoring των ρούχων του. Μονόχρωμα και καρό κοστούμια, ζακάρ πουλόβερ φορεμένα με καρό φούστες, mix printed looks (floral μαζί με animal prints), μακριά φορέματα με cut outs στο ύψος της μέσης, volumed tops και αυστηρά παντελόνια, «χόρευαν» στους retro glamorous «ρυθμούς» του Gurung με τρόπο τόσο απενεχοποιημένα θηλυκό που θύμιζε εικόνες από κλασικές, χολιγουντιανές ταινίες.
#NYFW DAY 6: Βρεθήκαμε στα shows των Prabal Gurung και Christian Cowan
Tο show με τις πιο δυνατές εικόνες -γράφω εικόνες και όχι μόνο ρούχα γιατί το σκηνικό που εκτυλισσόταν ήταν τόσο «δυνατό» όσο τα σύνολά του- μας έκανε να αγγίξουμε για λίγο αυτό το κάπως «παλιομοδίτικο όνειρο» του χορού, όπου ο καβαλιέρος σε ζητάει να χορέψεις κάτω από τους ήχους των τραγουδιών του Sinatra και του Dean Martin, βάζει σαμπάνια στο ποτήρι σου και βγάζει προσεχτικά το παλτό από τους ώμους σου. Ακόμα και αν αυτό το παλτό είναι oversized από οικολογικό μαλλί, έχει φτερά ή animal prints, και πάλι αξίζει να ονειρευόμαστε. Άλλωστε για αυτό δεν αγαπάμε την μόδα;… Γιατί μας επιτρέπει να το κάνουμε.
 Jason Wu,Cynthia Rowley & Prabal Gurung στις τελικές πρόβες των shows τους! Τίποτα δεν είναι τυχαίο

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: