#NYFW DAY 5: Μέσα στα shows των Sally LaPointe και Cynthia Rowley

Cynthia Rowley: Μία συλλογή για όσες έχουν διάθεση για αυτοσαρκασμό, συνείδηση σινεφίλ, και θέληση να ξεχωρίζουν με το ντύσιμό της ακόμα και όταν πηγαίνουν για ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

Μαύροι φιόγκοι στα μαλλιά, παλτό από οικολογική γούνα και φούτερ δεμένα στον λαιμό, σε έκαναν να κοιτάζεις προσεχτικά το catwalk ανυπομονώντας να δεις πάνω σε αυτό την «Μargot Tenenbaum». Στην επίδειξη όμως της 60χρονης Αμερικανίδας, Cynthia Rowley, δεν εμφανίστηκε η Gwyneth Paltrow -o μόνος Hollywood star που παρακολούθησε το show της ήταν ο Jerry O’Connell- ούτε κάποιος άλλος χαρακτήρας από ταινία του Wes Anderson. «Εμφανίστηκαν» απλά ρούχα που θα μπορούσαν άνετα να φορέσουν τόσο cool, κινηματογραφικοί ρόλοι, αλλά και τόσο σύγχρονες γυναίκες, στον τρόπο σκέψης και αισθητικής προσέγγισης.
#NYFW DAY 5: Μέσα στα shows των Sally LaPointe και Cynthia Rowley
Διάφανα φορέματα από οργάντζα πάνω από denim παντελόνια (ίσως τα καλύτερα layering looks που έχω δει σε show μέχρι σήμερα), floral κοστούμια, mini φορέματα με βολάν αλλά και midi με liberty prints και απαλό μονόχρωμο σουέτ, αποτελούσαν τα κομμάτια μίας συλλογής που θα μπορούσε να ντύνει την cool γυναίκα που έχει στο μυαλό της η Rowley όταν σχεδιάζει, 24 ώρες το 24ώρο. Sporty αναφορές σε looks με πρωταγωνιστή το παντελόνι φόρμας και ένα crop, ζακάρ πουλόβερ, για το πρωί, φορέματα με parsley prints για το απόγευμα και διάφανα, goth-romantic, φορέματα για το βράδυ, είναι οι προτάσεις της Αμερικανής σχεδιάστριας που έχει ως προτεραιότητα τα ρούχα να αναδεικνύουν την προσωπικότητα της γυναίκας που τα φοράει, όχι να την εξωραΐζουν.
#NYFW DAY 5: Μέσα στα shows των Sally LaPointe και Cynthia Rowley
Η collection της F/W 2020-2021, την οποία θα δεις αναλυτικά στην παρακάτω gallery, έχει το πιο απαραίτητα χαρακτηριστικό που χρειάζεται η γκαρνταρόμπα -αλλά και η ζωή μας η ίδια- για να «ομορφύνει»: χιούμορ και φωτεινή διάθεση. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό… σκεφτήκαμε μία Τρίτη σαν και αυτή στη μουντή και βροχερή Νέα Υόρκη. (Κάπου εδώ πέφτουν οι τίτλοι τέλους πάντα σε πορτοκαλί απόχρωση… ο Wes Anderson που λέγαμε παραπάνω).

Sally LePointe: Ποτέ ξάνα 37 μονοχρωματικά σύνολα δεν κατάφερνα να ασκήσουν τόση δυναμική σε όσους τα παρακολουθήσαν πάνω στο catwalk #noprintsforme

Ένα αμιγώς νεοϋρκέζικο brand, γνωστό από το 2010 στους καλλιτεχνικούς κύκλους της πόλης, αγαπημένο της υψηλής διανόησης και των εναλλακτικών γυναικών που θεωρούν την πνευματική εξέλιξη απαραίτητη για την ολοκλήρωσή μας, έκανε με το σημερινό του fashion show στα Spring Studios μία πολύ ξεκάθαρη δήλωση: Για να ξεχωρίσεις μέσα στο πλήθος δεν χρειάζεται να φωνάζεις, χρειάζεται να γνωρίζεις την ακριβή σου θέση μέσα σε αυτό. Πώς αποτυπώνεται αυτό σε μία collection; Με μονοχρωματικά σύνολα.
#NYFW DAY 5: Μέσα στα shows των Sally LaPointe και Cynthia Rowley
Nude, lime, μοβ, mint, κόκκινες και καφέ αποχρώσεις σε κοστούμια, slip dresses και tailored πανωφόρια, έκαναν το δικό τους fashion statement με τρόπο διακριτικό, σοφιστικέ… σχεδόν αθόρυβο. Ο στόχος της Sally LePointe -ο οποίος κατά τη γνώμη μου επιτευχθεί 100%- ήταν να δώσει στο κοινό της κομμάτια διαχρονικά και σύγχρονα ταυτόχρονα. Και αυτήν την οξύμωρη ισορροπία στη μόδα την πετυχαίνεις αν δημιουργήσεις one-color outfits βασισμένα σε ρούχα με γεωμετρικέ φόρμες και κίνηση.

Δερμάτινες φούστες, μεταξωτές ψηλόμεσες παντελόνες και ασορτί tops, lurex φορέματα και belt bags στην ίδια απόχρωση με το υπόλοιπο σύνολο (το πιο ενδιαφέρον σημείο -σε ό,τι αφορά τα αξεσουάρ- που είδαμε τελευταία), ήταν κομμάτια μίας collection που όποιο περιοδικό και site μόδας την αναλύσει σε κάποια χρόνια από τώρα, θα την χαρακτηρίσει «διαχρονική». Και όπως πολύ σοφά έχει πει και η Ιman: «Σε έναν κόσμο γεμάτο τάσεις, εγώ θέλω να παραμείνω κλασική»: Αυτός είναι ο πιο σωστός -«διαχρονικά» σωστός- ενδυματολογικός κανόνας.
 #NYFW DAY 4: Στα shows των Οίκων Zimmermann και Dion Lee

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: