#NYFW DAY 4: Στα shows των Οίκων Zimmermann και Dion Lee

Zimmermann: Πότε ξανά η «τύχη» δεν ήταν τόσο με το μέρος μίας συλλογής
«Πάντα με γοήτευαν, τα γούρια, οι χαρτορίχτρες και οι προλήψεις. Υπάρχει κάτι το αισιόδοξο, κάτι το φωτεινό γύρω από όλα αυτά. Σαν να αναζητάς την αισιοδοξία παντού, σαν να θες η τύχη να ‘γυρίσει’ με το μέρος σου. Η στιγμή που μία πασχαλίτσα κάθεται στην άκρη των δαχτύλων σου, που πιάνεις για γούρι ένα πέταλο αλόγου, βλέπεις ξαφνικά ένα ουράνιο τόξο, είναι ενδείξεις πως πάντα η φύση μας στέλνει δόσεις χαράς και καλοτυχίας. Δεν περνάω ποτέ κάτω από σκάλες και ακόμα με θυμάμαι σαν παιδί να κυλιέμαι στο γρασίδι ψάχνοντας να βρω ένα τετράφυλλο τριφύλλι που θα μου έφερνε γούρι… ακόμα το ψάχνω να ξέρετε!», τάδε έφη η Nicky Zimmermann, Creative Director του Οίκου Zimmermann, στο σημείωμα που είχε αφήσει πάνω στα καθίσματα των θεατών του catwalk της συλλογής του για τη σεζόν F/W 2020-2021, δίνοντας ένα μικρό hint για το τι να περιμένουμε να δούμε με το που κλείσουν τα φώτα, ανοίξουν οι πορτοκαλί προβολείς και αρχίσει να περπατάει η Candice Swanepoel.
#NYFW DAY 4: Στα shows των Οίκων Zimmermann και Dion Lee
Η Candice Swanepoel
Ο πιο διάσημος Αυστραλιανός Oίκος Μόδας, παρουσίασε μία collection που σκόρπιζε τύχη, αισιοδοξία και στυλ. Πλατύγυρα καπέλα που θύμιζαν τα ξωτικά των παιδικών παραμυθιών -ξέρεις αυτά που φυλάνε το πιθάρι με τις χρυσές λίρες στο τελείωμα του ουράνιου τόξου-, φορέματα από οργάντζα και παγιέτες κεντημένες στο χέρι, εντυπωσιακά βελούδινα sets, ονειρικά tops με βολάν, εμπριμέ prairie dresses, κάπες και boho διαφάνειες είναι μόνο μερικά από τα πιο θηλυκά και αιθέρια ρούχα που είδαμε από κοντά σήμερα -θα τα δεις όλα αναλυτικά στην παρακάτω gallery- και θα στριφογυρίζουν στο μυαλό μας για καιρό. 

#NYFW DAY 4: Στα shows των Οίκων Zimmermann και Dion Lee
H Katie Holmes
Μεταλλικά παντελόνια και wrap φορέματα με 70s ethnic touch, δερμάτινα-νάπα πανωφόρια και μοτίβα με αστρολογικούς χάρτες, μας έκαναν να σκεφτούμε λίγο την έννοια της τύχης. Τύχη είναι σίγουρα να μπορείς να φοράς κομμάτια σαν και αυτά, με χιούμορ και φινέτσα ταυτόχρονα. Τύχη είναι να μπορείς να αναδεικνύεις τη θηλυκότητά σου με τρόπο «παιδικό» και ανεπιτήδευτο. Τύχη είναι σίγουρα να παρακολουθείς shows σαν και αυτό. Υγ. Η Katie Holmes ήταν front row και σε αυτό το show. Πολύ φίλη μας.

Dion Lee: Από τα 90s με αγάπη ή αλλιώς «πώς τo tie dye» ζει ακόμα και μας προκαλεί να το φορέσουμε σε ένα rave party που μόλις φαίνεται να έχει ξεκινήσει.
H σημερινή μέρα στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης θα μπορούσε να έχει τίτλο «με δύναμη από την Αυστραλία», καθώς μετά τον Οίκο Zimmermann ένας ακόμα σχεδιαστής από την «κρυμμένη ήπειρο» παρουσίασε την συλλογή του για τη σεζόν F/W 2020-2021, ο Dion Lee. Και κάτω από τους ήχους της progressive electro μουσικής μας, την ώρα που τα μοντέλα κατέβαιναν με κυλιόμενες σκάλες στον -8 όροφο -όπου και γινόταν το show στο «The Shed», γνωστό κέντρο τεχνών στην 30η Λεωφόρο της Νέας Υόρκη- εμείς σκεφτόμασταν πως θα θέλαμε να φορέσουμε αυτά τα rebel chic, «ξεβαμμένα» φορέματα μετά εντυπωσιακά cut outs και τις μεταλλικές λεπτομέρειες και να αρχίσουμε να χορεύουμε, χάνοντας την αίσθηση της ώρας, της ημέρας και του τόπου.
#NYFW DAY 4: Στα shows των Οίκων Zimmermann και Dion Lee
O Dion Lee χρησιμοποιεί της «σούρες» αριστοτεχνικά. Με τρόπο έντονο και κολακευτικό, σαν να «προστάζει» το ρούχο να αγκαλιάζει το σώμα. Η «so cool 90s» συλλογή ισοροπούσε ανάμεσα στο athleisure και στο edgy urban style προσφέροντάς μας εικόνες γνώριμες (για όσες τουλάχιστον έχουν γεννηθεί τη δεκαετία του ’70 και του ’80) αλλά και πλήρως ανανεωμένες την ίδια στιγμή. Σαν να βλέπεις ξαφνικά με άλλο μάτι το tribal bodysuit που φορούσες στο λύκειο… και να θες να το ξαναβάλεις και να εμφανιστείς με αυτό στο μοναδικό πάρτι που δεν θα τελειώσει ποτέ, αυτό της μόδας και της έμπνευσης.

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: