Novartis: Τι εισηγείται σήμερα η κυβερνητική πλειοψηφία για Παπαγγελόπουλο – Τσίπρα

Τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης με αντικείμενο την αναζήτηση ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου αναμένεται να προτείνει η κυβερνητική πλειοψηφία σήμερα, καθώς συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής η υπόθεση Novartis.

«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη» αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. «Ο κ. Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

«Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας» ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με συνεργάτες του.

Πέτσας: Το ζήτημα είναι θέμα της Βουλής

«Η κυβέρνηση σέβεται απόλυτα το Σύνταγμα αναφορικά με τη διάκριση των εξουσιών» δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Το ζήτημα του φακέλου, που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, είναι θέμα της Βουλής» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας πως «στην Ολομέλεια θα λάβουν γνώση του φακέλου τα κόμματα και θα έχουμε τοποθέτηση από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με ανακοίνωση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρου Καλαφάτη».

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται με νέα επεισόδια

Για τακτικισμό και δειλία καταγγέλλουν την κυβέρνηση πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά το χειρισμό της υπόθεσης της Novartis και την καλούν να προχωρήσει σε εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή για όλους όσους κατονομάζει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη μήνυσή του.

«Η φαρσοκωμωδία της απόπειρας να διωχθούν όσοι ανέδειξαν το σκάνδαλο Novartis και όχι όσοι το διέπραξαν, τη στιγμή μάλιστα που η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε στάδιο δικαστικής διερεύνησης, συνεχίζεται με νέα επεισόδια» σημειώνουν χαρακτηριστικά κομματικές πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο νέος φθηνός τακτικισμός που φαίνεται να σκαρφίστηκε ο κος Μητσοτάκης, όπως διέρρευσε από το Μαξίμου, είναι να μην αντιμετωπιστεί ενιαία η υπόθεση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα» σημειώνουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν: «Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης είναι διπλά δειλός. Και απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο και απέναντι στον εσωκομματικό του εφιάλτη. Τον καλούμε εκ νέου, αν έχει το θάρρος, να προχωρήσει, είτε σε εξεταστική, είτε σε προανακριτική για όλους όσους κατονομάζει ο κος Σαμαράς στη μήνυσή του και να μη ψάχνει τερτίπια για να ξεφύγει. Για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία» καταλήγουν.

ΚΚΕ: Δεν θα συμμετάσχουμε στα πολιτικά παιχνίδια και τις σκοπιμότητες των άλλων κομμάτων

«Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είχε τοποθετηθεί ολοκληρωμένα για την υπόθεση Novartis, ζητώντας να αναδειχθούν όλες οι πτυχές -πολιτικές και νομικές- του ζητήματος, που απορρέουν από το μεγάλο σκάνδαλο της εμπορευματοποίησης του φαρμάκου και του αυξημένου κόστους για το λαό», αναφέρει το σχόλιο του Κομμουνιστικού Κόμματος για την υπόθεση Novartis.

Και προσθέτει: «Από κει και πέρα το ΚΚΕ ούτε συμμετείχε ούτε θα συμμετέχει στα πολιτικά παιχνίδια και τις σκοπιμότητες των άλλων κομμάτων, οι οποίες καθορίζονται με το αν είναι στην κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση, ανακυκλώνοντας τον αποπροσανατολισμό και τη συγκάλυψη. Θα μελετήσουμε το φάκελο που ήρθε στη Βουλή και υπεύθυνα θα τοποθετηθούμε».

Σε εξέλιξη και η παράλληλη έρευνα

Την ίδια ώρα, με πρώτη μάρτυρα την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη άνοιξε χθες η παράλληλη έρευνα που διενεργείται για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

Η κ. Τουλουπάκη έχει διαψεύσει τους ισχυρισμούς του πρώην επόπτη της περί παρεμβάσεων στο έργο της από τον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν» ενώ σε αναφορά της στρέφει τα βέλη της στον Ιωάννη Αγγελή, τον οποίο κατηγορεί ότι επιχείρησε να μπλοκάρει την έρευνα για την φαρμακοβιομηχανία.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: