Νότια Αφρική: Οκτώ μοντέλα βιάστηκαν ομαδικά από ενόπλους ενώ γύριζαν ένα μουσικό βίντεο σε ορυχείο

Περισσότεροι από 80 άνθρωποι εμφανίστηκαν χθες ενώπιον δικαστηρίου μετά τον ομαδικό βι@σμό υπό την απειλή όπλου οκτώ μοντέλων από ένοπλη συμμορία καθώς γύριζαν ένα μουσικό βίντεο κοντά σε ένα παράνομο ορυχείο χρυσού στη Νότια Αφρική .

Το έγκλημα έλαβε χώρα ενώ η ομάδα παραγωγής γύριζε το βίντεο κοντά στο West Village, κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ στις 28 Ιουλίου.

Τα μοντέλα και το πλήρωμα βιάστηκαν έως και δέκα φορές το καθένα, με το νεότερο θύμα να είναι 19 ετών και το μεγαλύτερο 37 ετών.

Το περιστατικό έχει συγκλονίσει τη Νότια Αφρική, η οποία έχει από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας και το τρίτο υψηλότερο ποσοστό βιασμών στον κόσμο, ενώ υπήρξαν νέες εκκλήσεις για χημικό ευνουχισμό καταδικασμένων βιαστών.

Η αστυνομία κατηγόρησε τους παράνομους μετανάστες που εργάζονται σε ορυχεία — τοπικά γνωστά ως Zama Zama — και συνέλαβε 84 άτομα κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης στην περιοχή.

Δύο ακόμη ύποπτοι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία και ένας τρίτος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τη Δευτέρα, οι κρατούμενοι άρχισαν να εμφανίζονται ενώπιον δικαστηρίου με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα και της κατοχής κλοπιμαίων, ενώ σύμφωνα με την αρχηγό της αστυνομίας ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί εάν οι ύποπτοι συνδέονται με τον βι@σμό.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: