Νοσηλεύτρια στο νοσοκομείου Ρίου: «Νιώθω υπερηφάνεια για την δουλειά μου»

Τη μάχη που δίνει καθημερινά για τη φροντίδα των ασθενών, εν μέσω εξάπλωσης του κορωνοϊού, περιγράφει μια νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο του Ρίου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο thebest.gr, η νοσηλεύτρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΓΝΠ), Σίσσυ Κωνσταντακοπούλου, αποκαλύπτει πως εργάζεται υπό αντίξοες συνθήκες αλλά και με τον φόβο μήπως νοσήσει και η ίδια από την επαφή με τους ασθενείς.

Να σημειωθεί πως η κα. Κωνσταντακοπούλου εργάζεται στο νοσοκομείο που έχει δεχτεί τα κρούσματα από το γκρουπ που ταξίδεψε στους Αγίους Τόπους, μεταξύ των οποίων και ο 66χρονος που έφυγε από τη ζωή, ενώ είναι και ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για κρούσματα κορωνοϊού.

Ακολουθεί το μήνυμα της νοσηλεύτριας:

«Εσείς Κυρία μου… που με ύφος μπλαζέ – δέκα καρδιναλίων, με αντιμετωπίζεται ως μίασμα επειδή εργάζομαι ως Νοσηλεύτρια και σε ρόλο Εισαγγελέως – Καθηγήτριας μου κάνετε ερωτήσεις για την υγειονομική κατάρρευση του συστήματος υγείας, αδιαφορώντας για τις απαντήσεις μου, δηλώνετε με περίσσια έπαρση ότι «Σας ξέφυγε το περιστατικό και φταίτε για την εξάπλωση του coronavirus».

Εσείς Κυρία μου… που δουλεύετε στην ασφάλεια του γραφείου σας, προφυλαγμένη, έχοντας 10 αντισηπτικά σε παράταξη μπροστά σας και είστε σε συνεχή ενημέρωση από τον υπολογιστή σας όσον αφορά την πανδημία του covid-19, μόλις τελειώσετε την εργασία σας τρέχετε να κρυφτείτε στο σπιτάκι σας και να ποστάρετε στο Fb τους κανόνες υγιεινής και να τρολάρετε την κατάσταση στα Νοσοκομεία… πρέπει να ΣΕΒΕΣΤΕ.

Να ΣΕΒΕΣΤΕ….

Όλους που εργάζονται στα Νοσοκομεία…

Αυτούς που βρίσκονται στην κόκκινη γραμμή…

Αυτούς που βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά, νυχθημερόν δίπλα στον πάσχοντα ασθενή, στον δυνητικά νοσούντα με τον ιό, στους ανοσοκατασταλμένους.

Αυτοί που δουλεύουν χωρίς ρολόι, εξαντλημένοι, που κρατούν Θερμοπύλες, επιταγμένοι χωρίς άδεια.

Με τις παλάμες ζαρωμένες από τα αντισηπτικά και τα γάντια, με πρόσωπα ιδρωμένα από την ασφυξία της μάσκας και της προστατευτικής στολής.

Εγώ Κυρία μου νιώθω υπερηφάνεια για την δουλειά μου…

Δεν νιώθω την ανάγκη της απολογίας…

Για τον coronavirus θα βγει το εμβόλιο.

Για την αγένεια, την έλλειψη σεβασμού ποτέ και κανένα εμβόλιο.

Γιατί Κύρια μου… εσείς απόψε θα κοιμηθείτε στο ζεστό σας κρεββάτι ενώ εγώ το «μίασμα» θα πάω για νυχτερινή βάρδια στο Νοσοκομείο.

Μάλλον χρειάζεστε τον Αγιασμό… Για να σωθείτε…»

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: