Νοσηλεύτηκε ο πρώτος ασθενής με εθισμό στο Netflix

Τις τελευταίες μέρες, το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Νευροεπιστήμης στην Ινδία έγινε διάσημο, κι αυτό γιατί άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχθεί τον πρώτο «ασθενή» με συμπτώματα εθισμού στο Netflix.

Πληροφορίες του Hindu αναφέρουν ότι ένας άνδρας επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτο στην πόλη Μπανγκαλόρ και δήλωσε ότι έχει πρόβλημα γιατί βλέπει Netflix τουλάχιστον 7 ώρες τη μέρα.

Ο Manoj Kumar Sharma, ένας κλινικός ψυχολόγος που εργάζεται στην Υπηρεσία για την Υγιή Χρήση της Τεχνολογίας (sic) που στεγάζεται στο Ινστιτούτο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο άνδρας το έριξε στο binge-watching προκειμένου να αποφύγει την οικογενειακή πίεση και να ανταπεξέλθει στο γεγονός ότι ήταν άνεργος για έξι μήνες.

Κατά την ιατρική αναφορά, τα συμπτώματα αυτού του «εθισμού» ήταν καταπόνηση των ματιών, εξάντληση και διαταραγμένος ύπνος, ενώ η «θεραπεία» περιελάμβανε κατά βάση 5λεπτες ασκήσεις αναπνοής κάθε 1 ώρα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος γιατρός, ο εθισμός στο Netflix είναι συχνότερος μεταξύ ενηλίκων που το ρίχνουν στο ασταμάτητο streaming προκειμένου να αντιμετωπίσουν το στρες της καθημερινότητάς τους.

viral

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: