Νομοσχέδιο ΥΠΟΙΚ: Εξόφληση ΕΝΦΙΑ σε 5 δόσεις – POS και οι δικηγόροι

Στη Βουλή κατάτέθηκαν τροπολογίες στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες προβλέπουν την απαλλαγή από τη φορολογία των χρηματικών επάθλων που θα μοιράζονται στους τυχερούς φορολογούμενους στο πλαίσιο της λοταρίας ηλεκτρονικών αποδείξεων, όπως και την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε 5 μηνιαίες δόσεις, ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, προβλέπεται η σύσταση διαρκούς, συντονιστικής επιτροπής για την αναθεώρηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων και την αξιοποίηση της Τράπεζας Αξιών Ακινήτων. Η επιτροπή αυτή θα προτείνει τον καθορισμό τιμών ζώνης και συντελεστών αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων, οι οποίες θα αντανακλούν όσο το δυνατόν περισσότερο τις αγοραίες τιμές.

Ακόμη, ρυθμίζεται νομοθετικά η άμεση επιστροφή και — χωρίς έλεγχο επιστροφών — φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ για ποσά έως 10.000 ευρώ, που έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Επίσης, με άλλη διάταξη υποχρεούνται οι δικηγόροι να διαθέτουν POS και να δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές από τους πελάτες τους

oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: