Nο Finish Line: Ρεκόρ με 95.295 χλμ., νικητής ιερέας που έκανε 430 χλμ. τρέχοντας με ράσα!

Ο πάτερ Θεόδωρος, ένας απίστευτος δρομέας από τις Αμπελιές Γιαννιτσών ήταν ο μεγάλος νικητής του κορυφαίου φιλανθρωπικού αγώνα Νο Finish Line που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Ο πάτερ Θεόδωρος Περπερίδης έκανε 430 χιλιόμετρα τρέχοντας σχεδόν ασταμάτητα επί 90 ώρες και φορώντας συνεχώς τα ράσα του! Ο τερματισμός του ήταν συγκλονιστικός καθώς μαζί με τους υπόλοιπους δρομείς και κρατώντας μία ελληνική σημαία που έγραφε: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική», απέσπασε το χειροκρότημα όλων.
Ο πάτερ Θεόδωρος συνέβαλε και αυτός με όλες τις δυνάμεις του, στην κατάρριψη ενός απίστευτου ρεκόρ καθώς οι σχεδόν 10.000 δρομείς που συμμετείχαν στο No Finish Line, κάλυψαν 95.295 χιλιόμετρα προσφέροντας στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί», το απίστευτο ποσό των 47.647,5 ευρώ, αριθμός που είναι ρεκόρ για δωρεά από αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα. Ο αγώνας ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και για κάθε ένα χιλιόμετρο, θα πάνε 50 λεπτά στο Μαζί για το Παιδί.
Πίσω από τον πάτερ Θεόδωρο ήταν ο Γάλλος Πατρίς Λοκέ – νικητής στον περσινό πρώτο αγώνα – με 410 χιλιόμετρα και τρίτος ο Νικήτας Νομικός με 406 χιλιόμετρα. Μιλώντας ο πάτερ Θεόδωρος μετά την επιτυχία του είπε απευθυνόμενος στον Γιώργο Καπουτζίδη που παρουσίασε τη λήξη: «Ευχαριστώ το Θεό που μου έδωσε τη δυνατότητα να έρθω εδώ, σε αυτόν τον καταπληκτικό αγώνα, για να προσφέρω ότι μπορώ στα παιδιά που έχουν ανάγκη! Ευχαριστώ τον κόσμο που με στήριξε, όσους με βοήθησαν να πετύχω αυτό τον άθλο, δεν είναι δικός μου άθλος, είναι του Θεού άθλος! Και θέλω να στείλω ένα μήνυμα παντού, η Μακεδονία είναι ελληνική. Αυτή είναι η ιστορία και δεν αλλάζει! Είμαι πολύ συγκινημένος που εδώ και του χρόνου, να μας δώσει ο Θεός δύναμη να κάνουμε ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα!»
Στις γυναίκες, η Λιντίτα Χόκια, έπιασε το όριο για το Σπάρταθλο, καλύπτοντας 390 χιλιόμετρα, δεύτερη η Μιρέλ Κορμιέρ με 255 χιλιόμετρα και τρίτη η Νίκη Μιλάτου με 242 χιλιόμετρα.
Συγκινημένη η Λιντίνα Χόκια, δήλωσε: «Περάσαμε εδώ πολύ ωραία, ήταν όλα καταπληκτικά, ευχαριστώ τους διοργανωτές και όλο τον κόσμο. Συγχαρητήρια σε όλους…»
Στον αγώνα των 24ωρών που έγινε στο πλαίσιο του Νο Finish Line, ο Αλκης Μπο ήταν ο μεγάλος νικητής. O δρομέας από τον ΣΑΦΑΝΣ έκανε 182 χιλιόμετρα, τρέχοντας ασταμάτητα επί 24 ώρες γύρω από το Κανάλι στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. «Ηταν όλα υπέροχα, καταφέραμε να διπλασιάσουμε τα χρήματα από πέρσι για το Μαζί για το Παιδί και μακάρι να είμαστε και του χρόνου εδώ και να κάνουμε περισσότερα χιλιόμετρα. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη νίκη, κατάφερα να ξεπεράσω και τα 180 χιλιόμετρα που ήταν το όριο για το Σπάρταθλο και έχω κάθε λόγο να είμαι χαρούμενος. Συγχαρητήρια και στους διοργανωτές», είπε ο Αλκης Μπο μετά το τέλος του αγώνα.
Τον ακολούθησε ο Νίκος Θάνος με 174 γύρους – χιλιόμετρα και τρίτος ήταν ο Θανάσης Δέλλιος με 155 χιλιόμετρα. Στις γυναίκες η Εύη Ρόδη έκανε τρομερό αγώνα και πήρε την πρώτη θέση με 120 γύρους, αφήνοντας δεύτερη την Ταμάρα Κοτ με 111 γύρους-χιλιόμετρα και τρίτη τη Σάρα Παναγιωτίδου με 109!
Για τη νικήτρια ήταν η πρώτη φορά που πήρε μέρος σε αγώνα 24 ωρών. «Δεν έχω ξανατρέξει τόσο πολύ και το έκανα με την παρότρυνση ενός φίλου. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω τα συναισθήματα του και θέλω να ευχαριστήσω τα τουλάχιστον 15 άτομα που μου συμπαραστάθηκαν, υπήρξε κάποιος που ήταν δίπλα μου σχεδόν 18 ώρες. Ολα ήταν εξαιρετικά.»

Στο ομαδικό, στη γενική την πρώτη θέση πήρε η Εθνική Ασφαλιστική με 4353 χλμ. και ακολούθησαν η ΔΕΛΤΑ με 3656 χλμ. και το Saint Lawrence College με 2997 χλμ.
Ανά κατηγορία, στην Α’ Κατηγορία (15-29 άτομα) η ΔΕΛΤΑ με τα 3656 χλμ. ήταν πρώτη, στη Β’ Κατηγορία (30-59 άτομα) πρώτευσε η Wake Up Street me 2098, στην Γ΄Κατηγορία (60-119) κορυφή για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θεσσαλών Φυλής «Ρήγας Φεραίος» με 1548 και στην Δ’ Κατηγορία (+120) πρώτη η Εθνική Ασφαλιστική με τα 4353.
Τέλος στα σχολεία, στην Α’ Κατηγορία (60-119 άτομα) νίκησε το Κολλέγιο Ψυχικού Γ’ Γυμνασίου με 485 χλμ. και στην Β’ Κατηγορία (120 και πάνω) το το Saint Lawrence College με 2997 χλμ.
Ο Αντιπρόεδρος της Ενωσης Μαζί για το Παιδί Ιωάννης Παπαδάτος είπε: «Μία απίστευτη γιορτή, μία απίστευτη συμμετοχή, ένα απίστευτο κέφι και μία ζωντάνια όλες αυτές τις 90 ώρες για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Εμείς έχουμε ταχθεί στο δικό μας μαραθώνιο, αλλά χωρίς τη βοήθεια αυτών που τρέξανε και χωρίς τη δική σας βοήθεια δεν θα στηρίζαμε αυτά τα παιδιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Εθνική Ασφαλιστική και στην Sportingbet, αλλά και σε όλους τους χορηγούς, τους διοργανωτές, τους εθελοντές, το Γιάννη Νικολάου και τη Σοφία Κέδε, για αυτά που έκαναν. Το κάνατε για τα παιδιά και σας ευχαριστούμε!»

(?)

Action24.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: