Νηστίσιμο κέικ με κανέλα και καρύδια!


Για τους νηστεύοντες , αλλά και γι΄αυτούς που απλά θέλουν να κάνουν μια πιο υγιεινή διατροφή προτείνω σήμερα αυτό το κέικ. Χωρίς ζωικά λιπαρά, χωρίς σοκολάτες, απλό και νόστιμο τόσο στην εκτέλεση όσο και στην παρουσίασή του.

Υλικά: 

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο

μισή φλ.τσαγιού χυμό πορτοκάλι

1 φλ. τσαγιού νερό

2 φλ. τσαγιού ζάχαρη (όχι πολύ γεμάτα)

καρύδια ψιλοκομμένα

σταφίδες

1  ½ φακελάκι  μπεικιν πάουντερ

ξύσμα λεμονιού

1 πρέζα αλάτι

1  κουταλάκι του γλυκού κανέλα

άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα στερεά στοιχεία που είναι σκόνες. Δηλαδή, το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν,  και την κανέλα. Τα ανακατεύουμε.  Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι από το μίγμα του αλευριού  που ήδη έχουμε στο πρώτο μπολ.

Στο μίξερ χτυπάμε το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού ,το ξύσμα, το νερό, σταφίδες και το αλάτι. Κατόπιν προσθέτουμε λίγο λίγο το περιεχόμενο του μπολ με το αλεύρι και τις υπόλοιπες σκόνες. Τέλος σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε μέσα στη ζύμη τα καρύδια, ανακατεύοντας απαλά να πάνε παντού.

Αδειάζουμε τη ζύμη του κέικ σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί ή φόρμα του κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο  για μία περίπου ώρα ή ωσπου να  βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του και αυτό να βγαίνει καθαρό, χωρίς υπολείμματα ζύμης.

Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σίγουρη επιτυχία!

Συνταγή Αναστασία Τ. για το 


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: