Νηστίσιμη Καρυδόπιτα με σοκολάτα

Υλικά

  • 1 φλ. Ηλιέλαιο
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 2 φλ. καρύδια
  • 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. Χυμό πορτοκάλι 
  • 1/2 φλ. Κονιάκ 
  • 1/2 κουτ. γλ. κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
  • 3 κουτ. γλ. μπέικιν
  • 1 κουτ. γλ. σόδα

Για το σιρόπι:

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. νερό
  • Σιρόπι σοκολάτας παχύρευστο

Για την επικάλυψη:

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο

Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι, τα βαζουμε σ’ενα ταψι και ψηνουμε στους 180° για περιπου 40 λεπτα στον αερα…

Για το σιροπι: βαζουμε ολα τα υλικα σ’ενα κατσαρολακι και τα βραζουμε για 2-3 λεπτα… σιροπιαζουμε το γλυκο μόλις βγει απο τον φουρνο…. το σιροπι να’ναι χλιαρο….

Για το γλασσο:

Λιώνουμε την σοκολάτα με το ηλιέλαιο και το απλώνουμε πάνω στο γλυκό…

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: