Νηστίσιμη Καρυδόπιτα με γλάσσο σοκολάτας


Υλικά

  • 1 φλ. λάδι
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 2 φλ. καρύδια
  • 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


  • 2 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. κονιάκ
  • 1/2 κουτ. γλ. κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
  • ξύσμα λεμονιού
  • 3 κουτ. γλ. μπέικιν
  • 1 κουτ. γλ. σόδα

Για το σιρόπι:

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. νερό
  • Σιρόπι σοκολάτας παχύρευστο

Για την επικάλυψη:

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα βάζουμε σ’ενα ταψί και ψήνουμε στους 180° για περίπου 40 λεπτά στον αέρα…
Για το σιρόπι:

Βάζουμε όλα τα υλικά σ’ενα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά… σιροπιάζουμε το γλυκο μόλις βγει από τον φούρνο…. το σιρόπι να’ναι χλιαρό….
Για το γλασσο:

Λιώνουμε την σοκολάτα με το ηλιέλαιο και το απλώνουμε πάνω στο γλυκό.


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: