Νηστίσιμα ντονατσάκια με κρέμα πορτοκαλιού !!!




Εκανα μικρή δοση και βγήκαν 11 κομμάτια !! Φαντασικά σε γεύση !!

Για τα ντόνατς:

200γρ αλευρι

ενα κουταλακι ξερή μαγιά

τρία κουταλάκια ζάχαρη

μια βανίλια

δυο κουταλιές ελαιολαδο

Ανακατευουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά 100ml νερο χλιαρό ζυμωνοντας ταυτόχρονα.

Η ζυμη μας θα κολλάει λιγο στα χερια λαδωνουμε τον πάτο του μπολ σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.

Για την κρεμα πορτοκαλιού:

350 γραμ νερό

100 γραμ κορν φλάουρ

200 γραμ ζάχαρη

1 βανίλια

100 γραμ χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλάκι μαργαρίνη του γλυκού .

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα εκτός φωτιάς τα  350γραμ νερο τα 100γρ κορν φλάουρ 200γρ ζάχαρη μια βανίλια και ανακατεύουμε.

Το βάζουμε στη φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα ,μόλις αρχίσει να δένει ρίχνουμε 100ml χυμό πορτοκαλι χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ενα κουταλάκι μαργαρίνη.

Η κρέμα θα περισσέψει και τρώγεται άνετα με κουτάλι.

Κόβουμε μπαλάκια από τη ζύμη μας τηγανίζουμε χαράζουμε με μαχαίρι στη μέση οριζόντια με ενα κουτάλακι τα γεμίζουμε με την κρέμα και τα σκεπάζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη .Καλή επιτυχία !!


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: