Νίκος Χαρδαλιάς: Έκκληση στους κατοίκους πέντε περιοχών με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στα Ιωάννινα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βοιωτία, την Καστοριά και τις Σέρρες, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της covid-19 στη χώρα το απόγευμα της Τρίτης.

Ο υφυπουργός απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να τηρούν τα μέτρα καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία πρόκειται για περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

«Στην Καστοριά υπάρχει επιθετική έξαρση» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναφορά έκανε όμως και στο μέσο όρο ηλικίας των ενεργών κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη.

«Εχθές ο μέσος όρος ηλικίας των ενεργών κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη ήταν 30 ετών και στην Αττική 33 ετών», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σε ότι αφορά την κατάσταση στην Αττική, την χαρακτήρισε, «κρίσιμη» και «εύθραυστη».

Απαντώντας σε ερώτηση για επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής απάντησε: «το Σύνταγμα δεν ξέρω πως προκύπτει. Ο κεντρικός τομέας είναι επιβαρυμένος. Η Αττική είναι σε σταθερή κατάσταση δεν βγάζει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Λόγω του όγκου και του πληθυσμού που συνοδεύει την μητροπολιτική Αθήνα η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί σε λίγα 24ωρα».

«Κρίσιμη και εύθραυστη η κατάσταση στην Αττική»

Με τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα να εκτοξεύονται την Τρίτη, καθώς ανακοινώθηκαν 667 νέες περιπτώσεις της Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε ανακοινώσεις ώστε να μειωθεί η διασπορά.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί στη χώρα 25.370 κρούσματα κορονοϊού ενώ αυτήν την στιγμή τα ενεργά ανέρχονται σε 5.112.

«Τα δεδομένα των τελευταίων ωρών οδήγησαν τον πρωθυπουργό στην ανάκληση της απόφασης. Προφανώς και δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή να γυρίσουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα. Θα έδινε το λάθος μήνυμα στην κοινωνία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός σχολιάζοντας την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να μην επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Αττική, ο κ. Χαρδαλιάς τη χαρακτήρισε «κρίσιμη» και «εύθραυστη». Ο κ. Χαρδαλιάς αύριο, Τετάρτη θα μεταβεί στην Καστοριά και την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.

«Κανένας ασυνείδητος δεν επιτρέπεται να παίζει με τη ζωή τους» τόνισε στο τέλος των ανακοινώσεων του ο υφυπουργός.

ellada

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: